Efect de criză: Revista Flacăra și-a încheiat apariția în print

flacara
flacara
Veste tristă pentru cititorii Revistei Flacăra. Publicația și-a încetat apariția în print, ultimul număr fiind cel apărut în decembrie 2012. Până la momentul unui context economic mai favorabil, revista, al cărei prim număr a apărut pe 22 octombrie 1911, va fi transferată exclusiv pe online. 

"Începând din această lună, apariţia Revistei Flacăra în print a fost sistată temporar. Am luat această decizie din cauza deciziilor prin care trece printul", a declarat pentru Mediafax, George Arion, preşedintele director general al societăţii Publicaţiile Flacăra SA..

Decizia sistării apariției următoarelor numere în print a fost una destul de grea pentru conducere. "Am 38 de ani de Flacăra, în februarie îi împlinesc", a spus George Arion, precizând că încetarea apariţiei în print a Revistei Flacăra a presupus şi o restructurare a angajaţilor publicaţiei, "pentru prima dată în istoria noastră".

În ceea ce priveşte site-ul publicaţiei - www.revistaflacara.ro -, George Arion a explicat că nu a fost luată încă o decizie cu privire la o eventuală dezvoltare a acestuia. "În privinţa site-ului, trebuie să luăm o hotărâre. Îl menţinem, cel puţin o perioadă", a spus George Arion.

Fondată în urmă cu mai bine de un secol, de către Constantin Banu, Revista Flacăra şi-a mai sistat apariţia de trei ori.

Fondatorul şi primul director al revistei a fost Constantin Banu. Adoptând o stilistică proprie marilor publicaţii culturale europene, revista s-a bucurat de succes în epocă, de-a lungul vremii multe personalități semnând în paginile ei, precum I. L. Caragiale, Barbu Ştefănescu Delavrancea, Ion Agârbiceanu, Alexandru Vlahuţă, Victor Eftimiu, Mihail Sadoveanu, George Coşbuc Mihai Beniuc, Eugen Jebeleanu, Nina Cassian, Eusebiu Camilar, Adrian Păunescu, Zaharia Stancu, Demostene Botez, Dumitru Radu Popescu, Șerban Cioculescu, G. Dimisianu, Aurel Dragoș Munteanu, Aurel Baranga, Teodor Mazilu, Pop Simion, Mircea Malița, Ioan Alexandru, Fănuș Neagu, Marin Sorescu.

Revista și-a continuat apariția și în anii regimului Ceaușescu, activitatea ei fiind coordonată de Adrian Păunescu, organizatorul și fondatorul faimoaselor Cenacluri “Flacăra” pentru tineret.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel