Efecte surprinzătoare ale consumului de cafea

cafea1
cafea1
Alegeri prezidentiale 2024

O listă întocmită de jurnaliștii de la Huffington Post oferă informații, pe baza mai multor cercetări realizate de experți, despre efectele reale ale consumului de cafea asupra organismului uman.

Potrivit yoda.ro, pe lângă faptul că persoanele care beau cafea rezistă mai mult timp fără somn, un prim beneficiu al consumului băuturii cu aromă specifică constă în faptul că oferă cel mai mare număr de antioxidanți pentru consumatori, chiar mai mult decât fructele și legumele, după cum reiese dintr-un studiu realizat în anul 2005.

Relaxarea este un alt efect al consumului de cafea, este concluzia la care au ajuns oamenii de știință de la Universitatea Naționala din Seoul. Cercetătorii au concluzionat că numai dacă mirosiți cafeaua, organismul atinge un nivel ridicat de relaxare.

Un alt studiu, din 2012, a prezentat efectul cafelei în lupta cu simptomele bolii Parkinson, explicând că "oamenii care consumă cafea au șanse mai mici să sufere de Parkinson".

De asemenea, cafeaua este și un "ingredient" bun în lupta cu ciroza, potrivit unui studiu publicat de Guardian în anul 2006, care a implicat analize efectuate pe 125.000 de persoane de peste 22 de ani. Rezultatele au arătat că cei care beau alcool, dar și cel puțin o cană de cafea pe zi, au cu 20% mai puține șanse să facă ciroză.

Specialiștii de la Institutul Național de Sănătate American au scris despre un alt beneficiu al consumului de cafea: efectul "fericirii" . Potrivit acestui studiu, persoanele care beau cafea sunt mai fericite cu 10%, notează sursa citată.

Bărbații și femeile care consumă cafea elimină "gândurile sinucigașe" cu 50%, iar în cazul femeilor, șansele de formare a cancerului de piele sunt mai mici, dacă ele beau cafea, este rezultatul unei analize publicate de cercetători de la Harvard.

Pe aceeași listă apare și publicația New York Times, care, într-un articol realizat în colaborare cu mai mulți medici, a scris că o cană de cafea vă poate face atleți mai buni, precum și alte benefici ale consumului de cafea, respectiv reducerea riscurilor apariției de diabet zaharat de tipul 2 sau accelerarea activității cerebrale, dar și menținerea creierului într-o stare cât mai sănătoase.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel