Cei care au experimentat dormitul fără pernă ca un obicei au avut ocazia să verifice că este un ritual benefic pentru odihnă, deoarece asigură confortul potrivit în timpul somnului.
Publicitate
Dintre aspectele pozitive legate de dormitul fără pernă, trebuie să subliniem faptul că în primul rând ajută la poziția corectă a capului, gâtului și umerilor.
Drept urmare, toate părțile corpului sunt asigurate, în special coloana vertebrală, într-o aliniere perfectă care, la rândul său, favorizează odihna optimă.
Dormitul fără pernă ajunge astfel să garanteze nu numai bunăstarea generală a corpului, ci și starea de spirit. De altfel, cei care vor beneficia de un somn bun, nu numai că vor fi mai concentrați și atenți, ci și mai puțin stresați și epuizați.
Dacă te obișnuiești să dormi fără pernă, coloana vertebrală se poate odihni mai bine. Astfel corpul va putea beneficia de o poziție naturală mai avantajoasă pentru tot spatele, scire Salute 24.
În general, diversele tipuri de perne nu sunt de mare ajutor în promovarea odihnei în poziția corectă și pot chiar înrăutăți postura în timpul somnului.
În timp ce vă odihniți noaptea, tindeți adesea să țineți gâtul curbat pentru o lungă perioadă de timp și astfel, dimineața, se poate întâmpla să aveți dureri în acest loc anatomic. Pernele prea dure creează de obicei acest tip de disconfort, dar și cele prea moi.
Dacă te trezești frecvent dimineața cu dureri de cap sau amețeli, perna poate fi de vină. Așa că este bine să renunți la pernele prea înalte care duc la îndoirea gâtului, creând o tensiune mai mare asupra mușchilor gâtului. O astfel de tensiune duce adesea la dureri de cap dimineața, odată ce te ridici din pat.
Oricine se simte inconfortabil noaptea deoarece perna este prea tare, înaltă, moale sau plată ar putea risca să nu se bucure de o odihnă bună. În cazul unui somn nesatisfăcător calitativ și calitativ atunci cineva se va trezi cu diverse neplăceri.
Lipsa constantă de somn are un impact negativ asupra stării de spirit, a abilităților de gândire și a concentrării. Lipsa somnului face ca organismul să elibereze mai mulți hormoni de stres în timpul zilei.
Dacă te obișnuiești să dormi fără pernă, atunci vei beneficia de un remediu pentru piele, deoarece pielea nu va fi expusă impurităților care sunt una dintre principalele cauze ale acneei.
De fapt, fața stă lipită de pernă în timpul nopții și dacă nu ai grijă să schimbi des fața de pernă, ajungi să acumulezi murdărie și impurități pe suprafața pernei. Acești factori tind să provoace nu numai inflamația pielii și acneea facială, ci și apariția precoce a ridurilor.
În cele din urmă, un alt factor avantajos nu trebuie trecut cu vederea: când te trezești dimineața, părul tău nu va părea răvășit.
Așa că ai putea renunța la pernă pentru a-ți proteja părul, de fapt contactul constant dintre husa de pernă și firele de păr creează frecare constantă: firele sunt astfel mai expuse la rupere.
De asemenea, fața de pernă tinde sa absoarbă uleiurile din păr și astfel tind să devină mai uscat și mai casant.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu