Efectele pandemiei. COVID-19 a crescut riscul de tulburări de sănătate mintală

Fotografie creată de Miguel Á. Padriñán, de la Pexels
Fotografie creată de Miguel Á. Padriñán, de la Pexels

Pandemia de COVID-19 a dus la creșterea ratelor de probleme de sănătate mintală, inclusiv anxietate și depresie, conform healthline.com.

Pandemia de COVID-19 a dus la creșterea ratelor de probleme de sănătate mintală, inclusiv anxietate și depresie, conform healthline.com.

Un nou studiu amplu publicat în BMJTrusted Source a descoperit că pacienții Covid-19 au un risc mai mare de a avea proleme de sănătate mintală.


Studiul a analizat veteranii fără probleme anterioare de sănătate mintală


Cercetătorii au analizat peste 150.000 de veterani militari americani cu o vârstă medie de 60 de ani, care au fost urmăriți timp de 1 an.  Aceștia au fost comparați cu aproape 6 milioane de veterani care nu au contractat virusul.

Grupul a inclus numai pacienți fără diagnostic sau tratament preexistent de sănătate mintală timp de cel puțin 2 ani înainte de a contracta SARS-CoV-2.

Acest lucru a permis cercetătorilor să izoleze problemele psihiatrice și tratamentul asociat infecției.

Creșterea ratei de anxietate și depresie


Studiul a constatat încă aproximativ 15 cazuri de depresie la 1.000 de persoane din grupul de recuperare COVID-19 și mai multe șanse să se confrunte cu probleme de somn și rate mai mari de abuz de alcool și droguri.

Cei care s-au recuperat au arătat, de asemenea, o creștere de aproape 50% a gândurilor suicidare în comparație cu cei care nu au dezvoltat COVID-19.



Mulți factori ar putea fi responsabili


Acesta a fost un studiu observațional, deci nu poate determina ce a cauzat problemele de sănătate mintală.

Cercetătorii au remarcat că studiile anterioare despre COVID-19, în special cazurile severe, au găsit flux sanguin redus către creier și neuroni potențial răniți ca o explicație pentru aceste rezultate.


Probleme cognitive și abuz de substanțe la pacienții cu COVID-19


De asemenea, studiul a constatat că pacienții cu COVID-19 au avut cu 80% mai multe șanse de a dezvolta probleme cognitive.


De asemenea, aceștia au avut aproape 35 la sută mai multe șanse de a dezvolta o tulburare de consum de opioide și cu 20 la sută mai multe șanse de a dezvolta tulburări de consum de substanțe, cum ar fi tulburarea de consum de alcool.

Unii supraviețuitori COVID se confruntă cu probleme neuropsihiatrice


Cercetătorii au descoperit că aproape 20% au fost diagnosticați cu sau li s-au prescris medicamente pentru o problemă neuropsihiatrică în anul următor.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel