Efectul miraculos al bicarbonatului de sodiu amestecat cu ulei de cocos

Sursă foto: Pexels
Sursă foto: Pexels

Bicarbonatul de sodiu este folosit în industria frumuseții, având numeroase beneficii și întrebuințări. Amestecul de bicarbonatul de sodiu cu uleiul de cocos dă rezultate cu adevărat spectaculoase.

Nu mai este un secret că bicarbonatul de sodiu este folosit în industria frumuseții, având numeroase beneficii și întrebuințări, fie pentru albirea dinților sau un păr mătăsos. Ce se întâmplă dacă-l combini cu ulei de cocos, conform Spynews.

Ce se întâmplă dacă amesteci bicarbonat de sodiu cu ulei de cocos și aplici pe față

Atât bicarbonatul de sodiu cât și uleiul de cocos sunt două produse folosite des pentru îngrijirea tenului cu probleme, iar acum a venit momentul să vezi ce se întâmplă dacă le combini. Te-ai săturat de petele de pe piele și față? Noi avem soluția pe care o poți prepara chiar la tine casă.

Ai nevoie doar de câteva picături de ulei de cocos și puțin bicarbonat de sodiu. Cele două îngrediente se amestecă până devin omogene, iar apoi se curăță și se demachiază pielea. Cu tenul curat, fără reziduri de make-up, poți lua amestecul și îl poți aplica, însă doar în zonele problematice.

Ce se întâmplă după zece minute

Ei bine, după zece minute, fața trebuie clătită cu apă caldă, însă, atenție, nu trebuie să vă frecați în zonele respective. Pe lângă faptul că petele vor dispărea după mai multe folsiri, prin acest mod este eliminat și părul facial la femei, astfel că tenul rămâne curat și catifelat.

De asemenea, pe lângă aceste beneficii pe care le are în combinație cu ulei de cocos, bicarbonatul de sodiu este folosit de ani buni și pentru albirea dinților direct de acasă, însă și pentru alte trucuri de înfrumusețare.

VEZI ȘI: Mărgărit: Cum păstrăm proprietățile antioxidante ale alimentelor, în timp ce le punem gustul în valoare

Specialistul în nutriție Cristian Mărgărit a explicat în ediția din 1 februarie 2022 a emisiunii Neatza cu Răzvan și Dani cum pregătim mâncarea într-un mod sigur și sănătos. Acesta a explicat cum să păstrăm nutrienții și proprietățile antioxidante ale alimentelor, în timp ce le punem gustul în valoare. 

"Dacă gătim mâncarea, distrugem agenții patogenici și paraziții, deci mâncarea este mai sigură și se asimilizează mai ușor anumiți nutrienți, spre exemplu proteina din carne", a declarat Cristian Mărgărit. 

Mâncarea fermentată - sănătoasă și bună la gust

"Gustul mâncării fermentate, cum e sosul de pește, este foarte bun tocmai pentru ca se eliberează anumiți aminoacizi. Fermentarea e sănptoasă, e bună", a mai spus specialistul.

"Dacă ardem carnea, rezultată substanțe cancerigene"

"De la a ține legumele la abur, fierberea, coacerea, frigerea pe grătar, cu cât creștem temperatura de gătit, riscul să apară substanțele toxice este mai mare. Atunci când ard carnea, acolo rezultată substanțe cancerigene. Trec de acea limită unde pun în valoare gustul și nutrienții și ajung în zona de risc. La fel și la prăjire trebuie să fim atenți la temperatură", a explicat Cristian Mărgărit.

"Prefer să pun legumele la cuptor, îmbină cel mai bine și gătirea și păstrarea calităților", a mai agăugat nutriționistul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel