Efectul nedorit al postului intermitent. Ce au descoperit oamenii de știință

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @pvproductions
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @pvproductions

Este sănătos postul intermitent? Un nou studiu dezminte miturile despre această metodă.

În ultimii ani, postul intermitent a devenit una dintre cele mai folosite metode pentru pierderea kilogramelor în plus. Acesta implică perioade îndelungate de timp în care nu se mănâncă nimic sau se consumă cantități foarte mici, de obicei dimineața. Dar, deși unii experți susțin beneficiile sale, există și efecte negative.

Aceasta este concluzia unui studiu publicat în revista Cell și realizat de cercetători de la Universitatea Westlake din Zhejiang, China. Potrivit concluziilor acestora, postul intermitent poate provoca căderea părului.

Autorul principal al studiului, biologul de celule stem Bing Zhang, spune: „Nu vrem să speriem oamenii să nu practice postul intermitent”, dar „este important să ținem cont că acesta ar putea avea unele efecte nedorite”.

Studiul a fost realizat pe șoareci. În cadrul cercetării, șoarecii au fost tunși și apoi hrăniți la intervale de 8, 16 sau 48 de ore, comparativ cu un grup de control care avea acces nelimitat la mâncare.

În timp ce șoarecii din grupul de control, care aveau acces nelimitat la mâncare, își recăpătaseră majoritatea părului după 30 de zile, șoarecii din ambele regimuri de post intermitent au arătat doar o creștere parțială a părului după 96 de zile.

Experții spun că acest lucru ar putea fi cauzat de faptul că celulele ciliate necesită o „activare” regulată, care se hrănește din energia dietei. Însă postul intermitent limitează aportul de energie, ceea ce duce la moartea celulelor ciliate.

Prin faptul că persoana nu mănâncă regulat, corpul poate utiliza rezerva de grăsime în locul sursei sale preferate de energie, glucoza, ceea ce poate declanșa eliberarea unor substanțe chimice care dăunează celulelor ciliate, conform cercetătorilor din spatele studiului, potrivit 20minutos.es

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel