Egiptenii s-au strâns iarăși în număr mare în Piața Tahrir

protest egipt, cairo
protest egipt, cairo

Manifestanţii care reclamă plecarea de la putere a preşedintelui Hosni Mubarak se află şi joi, în a 17-a zi de protest, în număr mare în piaţa Tahrir din centrul capitalei egiptene, în ciuda ameninţărilor puterii cu intervenţia armatei ”în caz de haos”.

Protestatarii scandau încă de dimineaţă devreme ”Poporul doreşte căderea regimului', laitmotivul mişcării contestatare fără precedent împotriva preşedintelui Mubarak, aflat la putere în Egipt de aproape 30 de ani. Mulţi dintre manifestanţi poartă în mâini fotografiile 'martirilor” căzuţi în violenţele soldate - potrivit ONU şi Human Rights Watch - cu aproximativ 300 de morţi de la începutul acţiunilor de protest, transmite Agerpres.

Noi corturi au fost instalate în această piaţă din centrul Cairo, devenită simbol al revoltei declanşate la 25 ianuarie şi ocupată zi şi noapte începând cu 28 ianuarie de către manifestanţi, constată fotoreporterul agenţiei franceze de presă.

Tancuri ale armatei se află în continuare pe poziţie în apropiere de Muzeul de egiptologie, situat nu departe de piaţă. Sute de manifestanţi au încercuit miercuri parlamentul şi sediul guvernului din Cairo, situate faţă în faţă. Ei şi-au petrecut noaptea de ambele părţi ale străzii spre parlament, în corturi de plastic. Joi, ambele căi de acces spre sediul legislativului egiptean erau blocate.

Miercuri seara, înăsprind tonul la adresa manifestanţilor, ministrul egiptean de externe Ahmed Abul Gheit a avertizat că armata ar putea interveni 'în caz de haos, pentru a lua situaţia în mâini'.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel