Egiptul își deschide temporar frontiera cu Gaza / Update - Israel: Nu există niciun acord pentru încetarea focului

FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Egiptul își va deschide frontiera cu Gaza pentru câteva ore, în ziua de luni, pentru a permite intrarea ajutoarelor umanitare şi trecerea cetăţenilor străini. 

Update 2

Israelul părea să nege luni că ar exista o încetare a ostilităților în sudul Gazei, la jumătate de oră după ce surse de securitate din vecina Egipt au declarat că un astfel de acord urma să fie pus în aplicare, transmite Reuters.

"În prezent nu există niciun armistițiu și nici ajutor umanitar în Gaza în schimbul evacuării străinilor", se arată într-o declarație din partea biroului prim-ministrului Benjamin Netanyahu.

Update

Egiptul, Israelul şi SUA au căzut de acord cu privire la o încetare temporară a focului în sudul Fâşiei Gaza, începând cu ora 06:00 GMT, ora 09:00 - ora României, situaţie ce coincide cu redeschiderea punctului de trecere a frontierei de la Rafah, au declarat luni două surse de securitate egiptene, citate de Reuters.

Sursele au declarat că încetarea focului ar urma să dureze câteva ore, dar nu se ştie exact cât anume.

Ele au mai menţionat că cele trei ţări au fost de acord ca punctul de la Rafah să rămână deschis până luni, la ora 14:00 GMT. Solicitate să confirme, armata israeliană şi ambasada SUA în Israel nu au comentat imediat. Informaţia nu a fost confirmată imediat nici de oficiali ai mişcării Hamas.

Știrea inițială

Presa americană relatează că Egiptul şi-ar deschide frontiera cu Gaza pentru câteva ore, în ziua de luni, pentru a permite intrarea ajutoarelor umanitare şi trecerea cetăţenilor străini. 

Departamentul american de Stat nu a confirmat însă informaţiile. Într-un mesaj adresat americanilor din Gaza pe social media, aceştia sunt îndemnaţi să se apropie de punctul de frontieră Rafah, transmite BBC.

Punctul de trecere a frontierei Rafah, dintre Egipt şi Gaza, se va deschide luni la ora 09:00 (06.00 GMT), a anunţat NBC News, citând un oficial palestinian, notează The Guardian.

Secretarul de stat american Antony Blinken a zis anterior că punctul de trecere va fi redeschis, fără a oferi alte detalii, după o întâlnire cu preşedintele Egiptului Abdel Fattah al-Sisi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel