Ei ”s-ar putea să fie oamenii viitorului”. Prof. Borțun avertizează: Îți distrugi interesele naționale

Sursa: Pexels
Sursa: Pexels

Prof. univ. dr. Sorin Ivan l-a avut invitat la ”DC Edu” pe prof. univ. dr. Dumitru Borțun. 

Profesorul univ. dr. Dumitru Borțun a evidențiat că în ciuda percepțiilor negative ale multora, globalizarea aduce avantaje semnificative, mai ales pentru cei capabili să se adapteze și să utilizeze diversitatea culturală și lingvistică. El a susținut că globalizarea nu este o invenție ideologică, ci un proces istoric inevitabil și necesar pentru progresul umanității.

În emisiunea DC Edu de la DC News TV, moderată de prof. univ. dr. Sorin Ivan, prof. univ. dr. Dumitru Borțun a discutat despre beneficiile globalizării și diversității, insistând că conceptul nu este unul negativ.

Avantajul copiilor bilingvi într-o lume interconectată

Profesorul Borțun a evidențiat că în ciuda percepțiilor negative ale multora, globalizarea aduce avantaje semnificative, mai ales pentru cei capabili să se adapteze și să utilizeze diversitatea culturală și lingvistică. El a susținut că globalizarea nu este o invenție ideologică, ci un proces istoric inevitabil și necesar pentru progresul umanității.

”Struțul are totuși un creier mic, noi ce facem ca oameni? Vedem globalizarea, nu ne place și spunem că nu există și că este o invenție ideologică. Este fals! Trebuie să acceptăm că există, nu ne obligă nimeni să ne placă sau să nu ne placă, să învățăm și să mergem în pas cu vremea. Trebuie să-i înțelegem mecanismele și să le folosim în interesul țării noastre. Acela este adevăratul patriot” a mai subliniat profesorul Borțun, vorbind, în același timp, și despre copiii viitorului. 

Citește mai mult pe DCNewsTV

Dumitru Borţun este doctor în filosofie şi profesor universitar la Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice a Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative din Bucureşti – SNSPA, unde predă cursurile „Analiza discursului public”, „Semiotică. Teorii ale limbajului”, „Etică în comunicare” şi „Responsabilitate socială corporativă”. În 2009, Alianța Națională a Organizaţiilor Studenţilor din România – ANSOC l-a premiat cu titlul de Profesor Bologna, acordat profesorilor care „sunt apreciaţi de studenţi, aduc plus de valoare educaţiei din România şi sunt modele pentru studenţi”. În 2015 a primit tilul de „Personalitatea anului 2015”, acordat de Revista Legal Point pentru „promovarea valorilor morale în tehnicile de comunicare”, iar în 2017, Diploma de Excelenţă „Integritate, Bună Guvernanţă şi Responsabilitate Socială”, acordată de Eurolink – Casa Europei. În 2021, Președintele României, Klaus Iohannis, i-a acordat Ordinul „Meritul Cultural” în grad de „Cavaler”, categoria Cercetare științifică, „în semn de apreciere pentru contribuția importantă avută de-a lungul întregii activități la promovarea culturii și a identității naționale românești”. În 2023, Asociația pentru Dialog și Valori Universale i-a acordat Premiul „Pace și Dialog”, pentru acțiunile prin care a contribuit la „dezvoltarea dialogului și toleranței în societate”.

A publicat peste 160 de studii, articole şi interviuri în volume colective, publicaţii de specialitate şi cultură. Este autorul cărților Bazele epistemice ale comunicării (Ars Docendi, 2002), Relaţiile Publice şi noua societate (Tritonic, 2005, 2012), Responsabilitatea socială corporativă: de la relaţii publice la dezvoltare durabilă, coordonator (Tritonic, 2012), Bazele epistemice ale comunicării – ediţia a II-a, revizuită şi adăugită (Tritonic, 2013), Mareea neagră: limba română sub asediu. Greşeli de exprimare în mass media din România (Tritonic, 2015). Vezi mai mult aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel