Elefanții asiatici îşi îngroapă puii morţi şi îi jelesc, arată un studiu realizat recent

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @wirestock
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @wirestock

Conform unui studiu realizat de oamenii de ştiinţă din India, elefanții asiatici îşi îngroapă puii morţi şi îi jelesc, ceea ce face trimitere la ritualurile funerare umane, potrivit AFP.

Conform unui studiu care a fost publicat recent în Journal of Threatened Taxa, cercetătorii au găsit cinci locuri în care au fost îngropați pui de elefant, în nordul Indiei, în 2022 şi 2023. Potrivit cercetătorilor, cei cinci pui ar fi murit din cauza insuficienței de organ și au observat că toți puii fuseseră transportați de turma din care făceau parte. Puii erau prinși cu trompele de trunchi şi de picioare înainte ca aceștia să fie îngropați pe spate.

"Datorită observaţiilor oportune, fotografiilor digitale, notelor de pe teren şi rapoartelor de autopsie, sugerăm că rămăşiţele au fost îngropate în maniera ciudată a unei efigii funerare în poziţie orizontală, indiferent de motivul morţii puiului", spune studiul.

Autorii cercetării au mai spus că, în unul dintre cele cinci cazuri, turma s-a manifestat zgomotos în jurul puiului îngropat. Ei au mai adăugat faptul că singurii care sunt îngropați în acest mod sunt puii pentru că ar fi imposibil pentru turmă să transporte elefanții adulți în același mod. 

Autorii cercetării, Parveen Kaswan şi Akashdeep Roy, au ținut să menționeze faptul că cercetările lor au demonstrat că "nu a existat nicio intervenţie umană directă" în înmormântarea puilor de elefant. În jurul locurilor unde au fost înmormântați puii, cercetătorii au descoperit mai multe urme aparținând unor elefanți maturi, în jur de 15-20 de elefanți. 

Până în acest moment, înmormântarea puilor a fost studiată pe scurt în rândul elefanților africani. Fenomenul nu fusese explorat în rândul celor asiatici, mai arată studiul. 

Era bine-cunoscut faptul că elefanții din Asia și Africa obișnuiesc să viziteze cadavrele rudelor lor, dar potrivit acestui studiu recent, lucrurile stau puțin diferit. În cazul celor 5 pui înmormântați, turma "a părăsit locul în 40 de minute după înmormântare". Ulterior a evitat să mai revină în acea zonă.

Potrivit Uniunii Internaţionale pentru Conservarea Naturii (UICN), elefanții asiatici sunt pe cale de dispariție. Conform estimărilor, 26.000 de exemplare de elefanți asiatici trăiesc în sălbăticie, cu precădere în India, dar și în țări din Asia de Sud-Est. Dacă nu sunt ținuți în captivitate, elefanții trăiesc între 60 și 70 de ani, în medie, potrivit Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2025 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel