Elena Cristian, analist DC Business, a spus ce se va întâmpla, în 2024, dacă Guvernul nu va face o reformă urgentă

Elena Cristian
Elena Cristian

Elena Cristian, analist DC Business, a spus ce se va întâmpla în 2024 dacă Guvernul nu va face o reformă și o analiză reală a cheltuielilor bugetare, un sac fără fund.

'Despre gaura bugetară din acest an se vorbește în mod real din luna martie. Suntem în luna octombrie. Timp de 7 luni nu s-a făcut nimic, doar s-a discutat așa, la nivel public, despre ceea ce urmează să se facă. În final, măsurile luate au vizat economia reală și mai puțin sectorul bugetar. În tot acest timp, s-au angajat vreo 10.000 de oameni în sistemul de stat. S-au crescut salarii, s-au dat în continuare tot felul de bonusuri. Deci, nu s-a făcut nimic pentru a se reduce toate aceste cheltuieli bugetare și nici pachetul legislativ care se află acum în discuție nu prevede măsuri concrete.', a spus Elena Cristian.

'A desființa posturi neocupate, să fim serioși, nu reprezintă o cheltuială reală. Deficitul bugetar real la 8 luni este mult mai mare pentru că Guvernul, prin instituțiile sale, a amânat foarte multe plăți. Există facturi neplătite cu sume uriașe. Au fost amânate la plată pentru ca acestea să nu intre la cheltuielile curente, în așa fel încât să nu se vorbească despre acest deficit în acest moment.', a declarat Elena Cristian.

'Repet, dacă nu se vor face o reformă și o analiză reală a cheltuielilor bugetare, la acest sac fără fund, și dacă ne uităm, din când în când, la ritmul nemaiîntâlnit la care se împrumută Guvernul în ultimii 32 de ani, probabil, că anul viitor vom vorbi despre ceva mult mai grav. Nu vreau să panichez pe nimeni, rolul meu este să analizez cifrele și să spun cum văd eu, nu doar din punctul meu de vedere, ci și din punctul de vedere al analiștilor care își fac treaba, zi de zi', a spus Elena Cristian.

'Situația este mult mai gravă decât se spune în prezent, iar măsurile pe zona bugetară, de stat, sunt mult prea blânde. Și în ceea ce privește evaziunea fiscală, la nivel optimist, unde vorbim despre sume de 30 de miliarde de euro anual, măsurile sunt inexistente!', a mai spus Elena Cristian, într-o intervenție telefonică, la România TV.

Citește și - Noi măsuri fiscale. Elena Cristian: Cum au putut să scrie așa ceva? Este de noaptea minții. Câtă bătaie de joc?!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel