Elena Cristian, despre proteste: Va fi o perioadă grea

Elena Cristian
Elena Cristian

Este destul de gravă situația în contextul în care în mai multe sectoare au început protestele.

Vorbim în principal despre transporturi pentru că CFR-ul anunță că o să protesteze în perioada următoare, o să intre în grevă, astfel că, doar un sfert din capacitate va funcționa începând de luni. De altfel și la Tarom sunt probleme. Angajații din Metrorex au ieșit în stradă în fața Guvernului.

Mai mult decât atât sunt proteste inclusiv în direcțiile de sănătate publică, dar și în spitalele din țară. Angajații din sănătate spun că sunt nemulțumiți din cauza nivelului de salarizare și am văzut inclusiv în instituțiile statului, în prefecturi s-a ieșit în stradă în număr destul de mare pentru că oamenii sunt destul de nemulțumiți în principal din cauza salariilor. 

Un val de proteste în perioada următoare, proteste care vor duce și la greve.

Elena Cristian a explicat cât de gravă este situația.

"Situația este destul de gravă și protestele au început de ceva vreme și cu profesorii. Acum a venit momentul în care se fac calcule pentru profesori, sunt nemulțumiți și există posibilitatea să reînceapă o grevă și la nivelul sistemului de învățământ. În sănătate, în anumite zone mocnește un conflict. Îi vedem pe acești oameni în stradă și sigur că ne întrebăm ce va urma. Toți acești oameni sunt din "curtea" domnului Grindeanu pe care nu l-am văzut cel puțin cu o strategie în privința CFR-ului. Se discută de multe săptămâni de greva din transporturi, de problemele din cadrul CFR și n-am văzut să iasă cu propunerea concretă în acest sens.

Costurile vor fi mari! Dacă toate aceste mișcări de protest vor deveni realitate, cum spunem noi, costurile pentru economie vor fi mari. Cel puțin în perioada următoare, vorbim despre luna decembrie, o lună în care transportul este folosit tot mai mult, decembrie este o perioadă de vârf. Vorbim și de minivacanțe, oamenii vin și pleacă, cumpărături, este clar că o să fie o lună în care o să fie nevoie de capacitate maximă pentru aceste domenii de activitate.

La Tarom în ultima vreme, cursele sunt atât de puține încât te întrebi ce va urma cu această companie și ce o să se întâmple pentru că nici aici nu există o strategie. Nu știm de ce oamenii care ne-au condus în ultimii 30 de ani nu s-au gândit că trebuie să avem această companie care să funcționeze și să fie fiabilă din toate punctele de vedere. Va fi o perioadă grea dacă vor fi toate aceste mișcări de protest", a explicat Elena Cristian, la RTV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel