În coaliție, Ministerul Finanțelor a prezentat o situație prin care se propune reducerea de cheltuieli pentru încadrarea în deficitul bugetar, conform unor surse DC News.
De asemenea, în paralel se vor lua și măsuri de creștere a colectării taxelor, accizelor etc. Coaliția a fost de acord cu măsurile propuse de Ministerul Finanțelor, mai spun sursele DC News.
Elena Cristian, analist DC Business, a comentat acest subiect.
„Printre stenograme și șpăgi uriașe, apare și informația că pușculița lui Câciu e cam goală. Și că trebuie umplută. Cum? Cu tăieri... Asta s-a decis, la propunerea ministrului Finanțelor, în ședința Coaliției. Ce se va tăia... păi nu știm. Că ministrul Finanțelor a decis să reintre în vizuină și să nu dea nici măcar o explicație în acest sens.
Sunt cel puțin trei întrebări la care ar fi trebuit să răspundă:
1) De ce se impune o reducere a cheltuielilor (de ce nu încadrează în deficitul bugetar? cheltuie prea mult, încasează prea puțin....)
2) De unde se taie și cât (s-a spus de unde nu se taie: de la investiții)
3) De ce nu se crește gradul de colectare, adică mai mulți bani la buget? Cum ar spune un fost analist ajuns ministru: lucrurile nu merg deloc bine în țara asta”, a scris Elena Cristian, analist DC Business.
DC News a transmis o solicitare privind acest subiect către Ministerul Finanțelor. Dacă vom primi răspuns, vom reveni cu un articol.
VEZI ȘI: Fenomenul de reflație. Profesorul Adrian Mitroi, sfaturi pentru românii cu depozite și credite ipotecare care se plâng de dobânzi și rate - https://www.dcnews.ro/fenomenul-de-reflatie-profesorul-adrian-mitroi-sfaturi-pentru-romanii-cu-depozite-si-credite-ipotecare-care-se-plang-de-dobanzi-si-rate_911207.html
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News