Elena Lasconi, acuzată de sexism și trivializarea violenței domestice: „Îmi pare rău dacă mesajul a fost interpretat altfel” /FOTO

FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Elena Lasconi a fost criticată pentru declarațiile sale controversate în care a comparat adversarii politici cu femeile care rămân în relații abuzive pentru beneficii materiale. Organizația FILIA a acuzat-o de trivializarea violenței domestice și de perpetuarea stereotipurilor sexiste, cerându-i să-și ceară scuze public. Lasconi a încercat să se apere, dar nu și-a asumat direct responsabilitatea, spunând doar că regretă dacă mesajul a fost interpretat greșit.

Citește și: Alegerile de la Primăria București, la un pas să fie refăcute. Decizia zilei pentru Nicușor Dan

Elena Lasconi, lider politic al USR, se confruntă cu un val de critici dure după ce a folosit un limbaj considerat ofensator și sexist în cadrul unei conferințe de presă. Cu ocazia susținerii unei moțiuni de cenzură, Lasconi a făcut o comparație între adversarii politici și femeile care rămân în relații abuzive pentru avantaje materiale, o declarație care a atras atenția organizației FILIA.

Organizația pentru drepturile femeilor a condamnat cu fermitate cuvintele lui Lasconi, afirmând că declarațiile sale trivializează violența împotriva femeilor și contribuie la perpetuarea stereotipurilor sexiste. „Asocierea adversarilor politici cu situația femeilor care se confruntă cu violență fizică din partea partenerilor este inacceptabilă”, se arată în postarea de pe Facebook a FILIA, care a cerut public ca Lasconi să își ceară scuze.

Criticii au subliniat că Lasconi nu doar că a banalizat experiența femeilor care suferă din cauza violenței domestice, dar a și folosit termenul „amante” într-o manieră depreciativă, sugerând că acestea ar rămâne „pentru bani și privilegii”. Atitudinea sa a fost considerată nepotrivită și, mai ales, de natură să sporească imaginea misogină și lipsită de sensibilitate din mediul politic românesc.

Sursa foto: Captură Facebook Centrul FILIA

În replică, Elena Lasconi a încercat să-și apere afirmațiile, însă a părut să minimalizeze criticile aduse. „Toată viața mea am luptat împotriva violenței domestice,” a spus aceasta, adăugând că regretă interpretările negative ale mesajului său. Totuși, în loc să își ceară scuze direct, Lasconi s-a limitat să spună „îmi pare rău dacă mesajul meu a fost interpretat altfel decât l-am explicat”, sugerând o lipsă de responsabilitate și de asumare pentru declarațiile inițiale.

Sursa foto: Captură Facebook Centrul FILIA

Reacția organizației FILIA pune sub semnul întrebării adevărata poziție a Elenei Lasconi în raport cu susținerea drepturilor femeilor. Deși a încercat să se justifice menționând un capitol dedicat victimelor violenței domestice în programul său politic, președinta USR este acuzată de instrumentalizarea acestui subiect sensibil pentru capital politic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
NoMy - smt4.5.3
pixel