Elena Lasconi critică „festivalul democrației” și data alegerilor, dar lasă o ușă deschisă PNL: Nu înseamnă însă că deja batem palma

Elena Lasconi, @officialFacebook
Elena Lasconi, @officialFacebook

Elena Lasconi a criticat data alegerilor și declarațiile liderilor Coaliției, dar a subliniat că USR rămâne un partid deschis dialogului și pregătit să intre în competiție indiferent de data în care vor avea loc alegerile.

Coaliţia de guvernare a finalizat discuţiile pe marginea calendarului electoral pentru alegerile prezidenţiale şi parlamentare, cele dintâi urmând să aibă loc pe 24 noiembrie, respectiv pe 8 decembrie, iar alegerile pentru Legislativ pe 1 decembrie.

Președinta USR Elena Lasconi, într-o intervenție la B1 TV, a criticat ceea ce Nicolae Ciucă a numit „festivalul democrației”, anume alegerile parlamentare care au loc pe data de 1 Decembrie, de Ziua Națională. În perspectiva viitoarei arhitecturi parlamentare, ea a precizat însă că va dialoga cu toată lumea care va fi deschisă dialogului, dar asta nu înseamnă că deja „s-a bătut palma cu PNL”.

„Aruncăm cu banii pe trei zile de alegeri mi se pare absurd, dar așa cum am declarat și în urmă cu două săptămâni, indiferent când ar fi fost data alegerilor noi suntem pregătiți. Fiecare își face socoteli pentru propriul interes sau interese de partid. Eu sper că românii vor amenda acest lucru, mai ales pe data de 1 Decembrie când este Ziua Națională. Îl auzeam pe domnul Ciucă că dacă vor  fi alegeri parlamentare de Ziua Națională va fi un „festival al democrației”. Eu cred că vom putea vorbi de democrație atunci când vom avea miniștri cinstiți.

Voi avea dialog cu toată lumea. Sunt un om al dialogului. Dar așa cum am declarat și înainte atât timp cât PNL nu va face o schimbare de strategie de negocieri, nu știu la ce strategie se lucrează însă știu că se întâmplă acest lucru, eu voi discuta cu toate partidele care vor dori să aibă un dialog cu mine. Asta nu înseamnă că deja batem palma cu PNL sau orice altă formațiune politică. Oricum colegii mei nu vor afla de la televizor strategia noastră sau dacă vom face o alianță cu un partid”, a precizat Elena Lasconi, la B1 TV.

Un punct de vedere critic privind alegerea datei de 1 Decembrie pentru parlamentare l-a avut și analistul Bogdan Chirieac.

"Eu vă întreb altceva. Domnului Iohannis îi place să fie singur la manifestarea de 1 Decembrie, să vadă defilarea. Dacă vă aduceți aminte, a fost singur într-un an acolo, nu a invitat pe nimeni. A fost doar dânsul. Deci, cum facem? Se blochează Arcul de Triumf și Șoseaua Kiseleff de 1 Decembrie, ca de obicei, și se merge la manifestare, la sărbătoarea populară și, apoi, cine mai rămâne merge la vot. Sau cum? Mai ales că 1 Decembrie se organizează în multe orașe.

Din punct de vedere managerial al alegerilor, este cea mai proastă decizie cu putință! PSD nu mi se pare că are ceva de câștigat. Nu înțeleg ce a câștigat PNL prin amânarea alegerilor. Eu cred că în septembrie erau șanse mari și pentru Ciucă, și pentru Ciolacu să intre în turul 2. Nu știu ce se va întâmpla până atunci, deoarece situația economică a României nu este bună", a mai spus analistul politic Bogdan Chirieac, tot azi, la Realitatea Plus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel