Elena Lasconi, poză cu buletinul: nu ar fi votat, de fapt, la referendumul pentru familia tradițională. Ciutacu: Vrea să îmbine armonios ștampila de USR cu principiile AUR

Victor Ciutacu spune că Elena Lasconi ar fi mințit și nu ar fi votat la referendumul pentru familie. Jurnalistul a prezentat două ipoteze, după ce a observat ca lipsește dovada de pe cartea sa de identitate.

"În pozele de pe conturile de Facebook şi Instagram, unde doamna se laudă cu participarea la votul din 2019, apare o înşiruire de ștampile cu voturile la care a participat. Dintre ele, lipseşte fix cel din weekendul 6-7 octombrie 2018, respectiv votul de la referendumul pentru familie, pe care doamna Lasconi se laudă că l-a frecventat, că a votat în favoarea familiei tradiţională. Avem pozele acolo, atât pe Facebook cât şi pe Instagram, pentru că doamna Lasconi nu le-a şters, nu le-a ascuns.

Penultima şi ultima ștampilă sunt din 2016, când au fost alegerile locale, respectiv 2019, când au fost toate alegerile posibile şi imposibile. Lipseşte exact bucata 6-7 octombrie 2018. Poate doamna şi-a dezlipit autocolantul respectiv. Întrebarea ar fi de ce ar fi făcut-o, dacă restul nu sunt dezlipite? În al doilea rând, dacă l-a dezlipit, înseamnă ca şi-a minţit propriul partid că nu s-a dus la referendum. De fapt, s-a dus şi a ascuns. Dacă mă întrebaţi pe mine, doamna Lasconi nu a fost la niciun referendum. Face paradă de ortodoxie, familie, dar este departe de ceea ce vrea să arate", a spus Victor Ciutacu, la România TV.

Ce se ascunde în spatele acestui scandal şi care ar fi miza

"Cred că a fost o declaraţie gândită, pentru că, în ciuda aparenţelor, doamna Lasconi nu este atât de performantă ca primar la Câmpulung şi există nişte probleme, după ştiinţa mea, cu fondurile europene pe care le-a atras şi le-a cheltuit, mai mult sau mai puţin judicios, pentru modernizarea oraşului. În al doilea rând, apropiindu-se alegerile, doamna Lasconi, care reprezintă oficial o formaţiune progresistă - care neagă şi rolul bisericii ortodoxe, şi rolul familiei tradiţionale - probabil a încercat să tragă biserica de partea domniei sale. În ce măsură biserica simte nevoia să o susţină... Până la urmă, toate astea după pe partea AUR. Şi familia, şi biserica, şi sprijinul informal al clericilor, toate duc către AUR. Poate doamna Lasconi are gânduri să treacă la AUR sau poate vrea să ia bine electoratul AUR de la Câmpulung Muscel. Până ăla urma este un orăşel de  30.000 de suflete, din care probabil au drept de vot maxim 20.000", a mai spus jurnalistul.

"Este foarte posibil să fie o strategie pentru adăugarea unui anume tip de electorat care, poate, doamnei Lasconi  îi lipseşte şi pe care probabil îl ia AUR. Habar nu am ce candidat are AUR acolo, ce mişcă pe acolo. Dar doamna Lasconi pare că vrea să îmbine armonios stampila de USR cu principiile propovăduite de liderii AUR", a concluzionat Victor Ciutacu.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie;

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel