Elena Mateescu, directorul ANM, spune că nu scăpăm de caniculă. Până când ţin ploile

Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie, a anunțat cum va fi vremea în următoarele zile, în contextul unui cod galben de vreme rea valabil în sudul-estul României. 

Meteorologii au emis un cod galben de vreme rea valabil în sud-estul României. Vânt puternic și ploi însemnate sunt anunțate pentru sâmbătă și duminică.

"Vorbim în continuare de fenomene de instabilitate atmosferică, în restrângere comparativ cu perioada anterioară. De altfel, pentru cele 4 județe din partea de sud-est a țării, respectiv Vaslui, Galați, Constanța și Tulcea, până mâine dimineață la ora 06:00 rămâne în vigoare o atenționare meteorologică de cod galben, unde ne mai așteptăm ca aversele să acumuleze cantități de precipitații de 20-25 l/mp și izolat peste 40 l/mp”, a atenționat Elena Mateescu.

Codul galben este valabil până duminică, 9 iulie, ora 20:00.

"Codul galben de vânt este valabil până mâine la ora 20:00, în special în Dobrogea, jumătatea de est a Munteniei, sudul și centrul Moldovei, cu viteze în general între 55 și 70 km/h, iar în zona înaltă din Carpații de Curbură și estul Carpaților Meridionali vor fi rafale de peste 80-90 km/h. 

Temperaturile maxime nu vor depăși 29-30 de grade, inclusiv în Capitală”, a avertizat Elena Mateescu.

A doua parte a săptămânii viitoare, cel mai probabil, va fi marcată de temperaturi foarte ridicate.

„De mâine, temperaturile vor fi în creștere, de la o zi la alta, astfel încât pe parcursul săptămânii viitoare, mai ales de marți, să ne apropiem de caniculă, când vom avea chiar și 34 de grade.

În a doua parte a săptămânii vom avea temperaturi și mai ridicate, ce pot caracteriza o vreme caniculară, în special în parte de vest, sud, sud-est a țării”, a spus Elena Mateescu la România TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel