Lupta pentru președinția Partidului Mișcarea Populară se anunță a fi dură la congresul de sâmbătă. Alături de fostul consilier prezidențial, Adrian Rădulescu, se așteaptă înscrierea lui Adrian Papahagi, iar pe ultima oră și Elena Udrea este așteptată să-și depună candidatura.
UPDATE 19:30 - Elena Udrea a declarat că s-a înscris în cursa pentru șefia PMP.
"Alegerile europarlamentare au confirmat potenţialul Mişcării Populare. Este un proiect în care cred de când m-am alăturat Mişcării Populare şi încurajez toţi colegii să creadă mai departe că, după demonstraţia de la europarlamentare, vom putea arăta că suntem ceea ce am promis că vom fi, şi anume un partid care va face diferenţa pe scena politică, care va duce mai departe viziunea despre România a preşedintelui Băsescu, o viziune în care statul de drept, independenţa justiţiei, reformele contează enorm", a spus Udrea, conform Realitatea.
Întrebată dacă s-a consultat cu Traian Băsescu, Udrea a răspuns: "Nu m-am consultat, în mod special, cu domnul preşedinte legat de această candidatură. Sunt convinsă că preşedintele aşteaptă să vadă o competiţie la PMP unde să învingă cel mai bun".
-----------
Bătaie mare pentru conducerea Partidului Mișcarea Populară. Pentru congresul care va avea loc, sâmbătă, se așteaptă ca Elena Udrea să-și depună candidatura.
Adrian Rădulescu, preşedintele PMP Dâmboviţa, este primul membru PMP care şi-a depus candidatura. De asemenea, Adrian Papahagi a decis și el să candideze pentru președinția partidului.
Totuși, cuvântul lui Traian Băsescu la congresul de sâmbătă poate înclina balanța pentru unul dintre cei trei candidați, toți apropiați ai președintelui Traian Băsescu.
„Colegiul Naţional al Partidului Mişcarea Populară a decis astăzi organizarea primului Congres al formaţiunii, în data de 7 iunie. De asemenea, Colegiul Naţional a adoptat o rezoluţie potrivit căreia Partidul Mişcarea Populară îşi afirmă disponibilitatea de a participa la o construcţie politică de dreapta, însă nu va fuziona cu un alt partid", se arată într-un comunicat al PMP.
În cadrul Congresului din 7 iunie, vor fi aleşi preşedintele, vicepreşedinţii PMP, secretarul general şi cei doi secretari generali adjuncţi şi va fi stabilită structura unui Consiliu Executiv Naţional, viitorul organ de conducere al partidului, care va fi compus din 24 de membri. La Congres vor participa aproximativ 1000 de delegaţi ai organizaţiilor PMP din ţară şi din diaspora.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Anca Murgoci
de Anca Murgoci