Elena Udrea ar putea scăpa de închisoare dacă astăzi judecătorii decid în această direcție.
UPDATE: Procesul de astăzi se amână. Se va reface ordinul european de anchetă, ce are ca rol să o întrebe pe Elena Udrea când vrea să participe la recursul în casație. Următorul termen este în 23 iunie, ceea ce-i afectează planul fostului ministru. Extrădarea se judecă la începutul lunii iunie.
”Sunt dezamăgit, aceasta este situația” a spus Veronel Rădulescu, avocatul Elenei Udrea.
----
Elena Udrea, condamnată la 6 ani de închisoare în dosarul ”Gala Bute”, se află pe teritoriul Bulgariei, în arest, acolo unde a fost prinsă în drum spre Grecia, în ziua condamnării. La Kulata a fost prinsă Elena Udrea, adică chiar înainte de trecerea în Republica Elenă. Procesul din Bulgaria a suferit mai multe amânări, din diferite motive invocate de apărătoarea Elenei Udrea. Scopul ar fi putut fi chiar acest proces de astăzi, zi în care se judecă recursul în casație.
Fostul ministru vrea rejudecarea dosarului, așa cum a subliniat și-n postarea de duminică, de pe pagina sa de Facebook: ”Sunt 46 de zile de când sunt arestată ilegal, ca urmare a unei halucinante decizii a ÎCCJ, prin care mi s-a respins contestația în anulare doar MIE dintre toate dosarele similare (Sova, Pop, Nita, Valcov, Bica, etc), și mi s-a refuzat doar mie dreptul de a fi rejudecata legal în dosarul Gala Bute.”
ÎCCJ urmează să decidă astăzi dacă acceptă sau nu recursul în casație înaintat de către apărătorii Elenei Udrea în România.
”Dincolo de telenovela fugii Elenei Udrea (neavând vreo măsură preventivă nu putea fi oprită), din ziua de astăzi rămânem cu prima decizie a unei instanțe românești, chiar cea mai înaltă, de refuz al aplicării unei decizii obligatorii a Curții Constituționale. Indiferent de justificarea oferită de existența unei hotărâri CJUE, tot astăzi marcăm prima situație în care se execută o condamnare pronunțată de o instanță în legătură cu care Curtea Constituțională a constatat deja că este nelegal constituită.” scria avocatul Toni Neacșu în ziua condamnării Elenei Udrea. El mai sublinia că: ”Executarea unei hotărâri judecătorești pronunțată de către o instanță (complet) neconstituită potrivit legii deschide calea unor contestații ulterioare la CEDO, unde chiar cred că d-na Udrea va avea șanse. De asemenea, compunerea nelegală a completului (care este deja constatată de către CCR) este motiv de admitere a unui recurs în casație, cale de atac extraordinară deja declarată în acest dosar” și care are termen astăzi.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News