Elena Udrea ar putea scăpa de cel puțin 2 dosare datorită deciziei CCR, susține avocata acesteia

Foto: Captură video Libertatea
Foto: Captură video Libertatea

Avocata Elenei Udrea a oferit mai multe detalii despre dosarele clientei sale.

Alegeri prezidentiale 2024

Avocata Silvia Uscov a declarat că decizia Curții Constituționale a României o scapă pe Elena Udrea în două dosare. Aceasta a făcut referire la faptul că, potrivit CCR, toate dosarele penale în care s-a depășit termenul general trebuie închise. Practic, decizia va duce la închiderea unor mari dosare de corupție cu protagoniști de rang înalt.

„Așa cum s-a întâmplat și în dosarul doamnei Elena Udrea, am susținut în fața instanței faptul că prescripția trebuie raportată la decizia din 2018. Am explicat în toate felurile posibile că nici nu mai este nevoie de publicarea acestei decizii în 2022.

Până acum, unele instanțe aplicau decizia CCR, în sensul în care considerau că este o decizie simplă și nu interpretativă, iar altele considerau că este mai interpretativă. CCR emite două tipuri de decizii. Sunt niște decizii simple, de declarare a neconstituționalității, cum este decizia din 2018 pe prescripție, unde spune clar că decizia legislativă efectivă este neconstituțională. Și mai există decizii intermediare, care și acestea sunt de două feluri, sunt acele decizii pe care le cunoaștem, cea în care, de exemplu, Curtea spune o sintagmă din lege este constituțională în măsura în care este interpretată într-un anumit fel.”, a precizat avocata Silvia Uscov, în cadrul emisiunii ”Culisele Statului Paralel” de la Realitatea Plus, moderată de Anca Alexandrescu.

Întrebată dacă această publicare a motivării se aplică și dosarelor Elenei Udrea, avocata a răspuns: „Da, cel puțin în două dintre cele dosare, în al treilea nu cred, o să mai analizăm”.

Avocata Elenei Udrea, detalii despre decizia judecătorilor din Bulgaria. Ce documente au fost solicitate României. "Nimeni nu înțelegea"

Cu câteva zile în urmă Silvia Uscov a oferit mai multe detalii despre decizia magistraților din Bulgaria.

VEZI ȘI: Decizia extrădării Elenei Udrea, amânată pentru data de 10 iunie

Întrebată ce documente a cerut instanța din Bulgaria, Silvia Uscov a precizat: "În cazul doamnei Udrea s-a solicitat decizia Curții Constituționale din 2018, cea referitoare la completele de 5 judecători. De asemenea, sentința și decizia prin care a fost condamnată pentru a se vedea și motivele, dar și de către cine a fost compusă instanța pentru a analiza concret aceste aspecte, informații referitoare la jurământul doamnei judecător, în prezent pensionar, Florentina Dragomir, care a făcut parte din completul din prima instanță, un judecător care, am aflat de curând că acest judecător nu a depus jurământul și, conform legii române, un judecător care refuză depunerea jurământului, consecința este nulitatea numirii lui în funcție. Prin urmare, nu poate fi considerat judecător.

Și s-au mai solicitat și alte documente referitoare la sesizările pe care doamna Udrea le-a făcut cu privire la amenințările pe care le-a primit și care a fost stadiul de rezolvare ale acestora. Acum instanțele au încercat să răspundă solicitărilor Curții de Apel din Sofia. Pe anumite aspecte, unde nu aveau ce să răspundă pentru că se aflau în culpă, răspunsurile au fost așa.... De exemplu jurământul doamnei judecător, în răspuns nu se menționează absolut nimic, decât că dosarele profesionale ale judecătorilor se află la Consiliul Superior al Magistraturii și că doamna judecător s-a pensionat în 15 iunie 2021. Nu se răspunde dacă s-a depus jurământul sau dacă nu s-a depus jurământul."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel