Elena Udrea așteaptă două răspunsuri de la PSD

Fostul ministru al Dezvoltării, Elena Udrea, dorește să afle ce explicații oferă PSD la două întrebări pe care le-a formulat, joi, pe pagina sa de socializare. 

După ce președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a anunțat, joi, că va fi lansat un concurs de proiecte pentru reamanajarea esplanadei din fața Palatului Parlamentului, exprimându-și speranța că spațiul va fi unul semănător cu cel din jurul Turnului Eiffel, Elena Udrea, într-o postare pe Facebook, a formulat două întrebări pentru social-democrați.

"Întrebări pentru PSD:

1. De ce, când am vrut eu să se demoleze gardul Parlamentului, era o idee proastă, iar acum este o idee bună?

2. Dacă în 2009 au considerat că este prea scumpă demolarea gardului, de unde au făcut rost de bani între timp? Din economia de hârtie la Camera Deputaților?", a scris fostul ministru al Dezvoltării, din guvernarea PDL.

În 2009, Elena Udrea, în timpul mandatului său la Ministerul Transporturilor, propunea dărâmarea gardului de la Palatul Parlamentului, însă proiectul a fost criticat de către Adrian Năstase, pe blogul său.

Adrian Năstase, critic, în 2009, cu propunerea Elenei Udrea

"Cand Elena Udrera a lansat ideea daramarii gardului de la Palatul Parlamentului - scrie Nastase -, din grija pentru cetatenii straini, turisti in frumoasa noastra capitala, prima intrebare pe care mi-am pus-o a fost aceea de ce ministrul turismului nu a propus, mai intai, daramarea gardului de la Palatul Cotroceni? In felul acesta, Basescu ar putea face zilnic bai de multime, fara sa se mai deplaseze pe la tot felul de targuri si chermeze. Ar veni baia de multime la el. Oricum, daramarea gardului de acolo aproape identic cu cel de la Parlament ar costa mai putin pentru ca perimetrul imprejmuit este de doua ori mai mic.

Costurile totale pentru demolare (gardul are o lungime de 2860 m si o fundatie de beton de 80 de cm adancime), plus evacuarea molozului , plus distrugerea sistemului integrat de securitate perimetral, inclusiv valoarea constructiei in sine, ar insemna aproximativ 27.000.000 RON. Exista banii pentru acest proiect de daramare? Intra cumva la capitolul investitii in infrastructura al premierului Boc?

Oricum, pentru demolare, ar fi necesare 7 cereri sau avize iar pentru certificatul de urbanism (pentru desfiintarea constructiilor) inca vreo 3-4 documente, certificatul fiind eliberat doar dupa aprobarea unui nou Plan urbanistic zonal", susținea, în iulie 2009, Adrian Năstase.

Valeriu Zgonea își dorește o zonă asemănătoare cu cea din jurul Turnului Eiffel 

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, în legătură cu concursul care va fi lansat pentru amenajarea esplanadei din fața Palatului Parlamentului, a precizat că va exista un juriu format din reprezentanţi ai Academiei Române şi ai Uniunii Arhitecţilor din România care va selecta trei proiecte ce vor fi premiate cu 10.000 pentru locul I, 7.500 de lei pentru locul II şi cu 3.000 pentru locul III.

"Din aceste trei proiecte, Camera Deputaţilor va alege un proiect pe care îl va implementa. Vom vedea care va fi cea mai bună soluţie şi costurile", a arătat zgonea, susținând că proiectarea şi implementarea vor fi introduse în bugetul Camerei Deputaţilor pe anul viitor.

Întrebat dacă propunerea de lansare a acestui concurs de proiecte a trecut prin Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor, Zgonea a răspuns: "Propunerea este veche, nu trebuie să treacă prin Biroul Permanent, e un concurs de idei, proiectarea şi construirea vor fi introduse în bugetul de anul viitor".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel