Elena Udrea despre relația dintre femei și bărbați în politică: În spatele unui bărbat puternic există o femeie puternică

udrea pdl
udrea pdl
Elena Udrea a vorbit, în cadrul unei dezbateri, despre greutățile pe care le întâmpină o femeie în cariera sa politică și a susținut că în spatele unui bărbat puternic există o femeie puternică.

”Aș începe să răspund la această întrebare, pornind de la întrebarea inițială: "De ce iubim femeile?" Și de la răspunsul pe care mi l-am dat, citind cartea domnului Cărtărescu, și anume că iubim femeile pentru că ele ne oferă șansa unor experințe de autocunoaștere, a unor experințe unice de autocunoaștere... la fel aș spune că, sau aș presupune, că nu iubim femeile pentru că tot ele ne arată propriile limite" - a explicat Elena Udrea la o dezbatere care a avut loc la Bibliotecă Centrală Universitară din București, citată de știrileprotv.ro

Udrea a mai spus ca, în politică, "locurile de sus" sunt ocupate de bărbați, adăugând că sunt puține femei care au ajuns în aceste posturi. Ea a menționat că, deși există vot uninominal, femeile trebuie să fie susținute tot pe liste de partid.

"Dacă un bărbat susține o femeie când vrea să decoreze casă, să-și facă un ONG, avem mulți soți și prieteni care își susțin soțiile, prietenele ...în a avea astfel de activități. Dar dacă o femeie are pretenția, are tupeul, pot spune unii, să-și aroge dreptul de a activa într-o zonă de putere maximă, așa cum este politica, intră în conflict cu bărbații", a spus Elena Udrea.

Mai mult, dacă o femeie este susținută pentru a avea o carieră de succes în politică, este judecată și chiar calomniată, spre deosebire de un bărbat care nu este pus în această situație, crede președintele PDL București

"Din experiența mea, de multe ori, unii bărbați primesc acest sprijin cu mai puține merite, sunt mai puțin loiali, mai dispuși să facă compromisuri în politică decât femeile, și cu toate acestea sunt sprijiniți mai mult decât femeile. Sprijinul pe care o femeie îl primește în același context, după aproximativ aceleasi reguli, este întotdeauna însoțit de suspiciuni, de critici, de multe ori de comentarii calomnioase, jignitoare, așa cum aproape fiecare dintre femeile din politică a avut parte de-a lungul timpului", a punctat Elena Udrea.

În final, șefa organizației PDL București a mai spus că există o vorbă romanească, numai bună pentru a caracteriza ceea ce se întamplă în politica romanească: "Există un proverb românesc care exprimă esența a ceea ce încercam să spun: ca în spatele unui bărbat puternic există o femeie. În general, o femeie puternică.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel