Elena Udrea: Nu s-a purtat nicio discuție cu privire la o alianță PDL-UNPR

Elena Udrea
Elena Udrea

Preşedintele Întrebată în legătură cu o posbilă alianţă între PDL şi UNPR, Udrea a precizat că parteneriatul pe care PDL îl are în coaliţie cu UNPR a ajutat Guvernul să treacă programul de măsuri de modernizare a statului şi ar fi util să continue, iar, pentru viitor, cele două partide trebuie să discute şi să vadă care sunt opţiunile şi viziunile fiecăruia, informează Mediafax

"Am reuşit împreună cu partenerii de coaliţie de la guvernare să luăm măsuri pe care singuri nu am fi putut să le luăm, de aceea parteneriatul pe care l-am avut cu UNPR la guvernare a ajutat Guvernul să treacă tot programul de măsuri de luptă împotriva crizei. Acest parteneriat a fost util şi este util şi trebuie să continue", a precizat Elena Udrea, într-o conferinţă de presă.

El a adăugat, însă, că nu s-a purtat "o discuţie concretă" în interiorul PDL şi al coaliţiei privind o alianţă cu UNPR.

"Nu s-a purtat o discuţie concretă în interiorul partidului, în interiorul coaliţiei despre o formă de colaborare concretă PDL-UNPR. În viitor va trebui să discutăm şi să vedem care sunt opţiunile şi viziunile celor două partide", a mai spus Udrea.

Întrebată cum vede personal o asemnea alianţă, liderul PDL a arătat că "un parteneriat şi o colaborare cu UNPR este soluţia pentru a termina toate măsurile de reformare şi modernizare a statului".

"Mai departe vom vedea după ce vom discuta cu partenerii noştri", a adăugat Elena Udrea.

Într-o intervenţie, miercuri, la RFI, preşedintele de onoare al UNPR, Cristian Diaconescu, a sugerat oportunitatea realizării unei alianţe a forţelor pro-guvernamentale. "Cred că acest proces de aglutinare a puterii şi a opoziţiei, de constituire a două structuri puternice, faţă în faţă, pentru alegerile din 2012, ar fi un proces interesant şi necesar, pentru că ar clarifica ceva mai bine şi mesajele şi ar prezenta populaţiei două alternative cât se poate de coerente. Deci, cred că, dacă de partea opoziţiei acest proces poate avea şi efecte benefice, în primul rând pentru sănătatea democratică a societăţii, şi de partea puterii un astfel de demers poate fi dus la bun sfârşit".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel