Elev român pregătit de INCDIE, locul 4 la cel mai mare concurs internaţional de inginerie dedicat liceenilor

Un elev român reprezentant al Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrică (INCDIE) ICPE-CA a obţinut locul patru la competiţia Intel ISEF 2019, cea mai mare competiţie de proiecte de cercetare din domeniul ştiinţei şi ingineriei dedicată liceenilor, informează joi INCDIE.

Un număr de 5 echipe româneşti au participat la concursul Intel, dintre care 4 echipe aveau reprezentanţi din partea Centrului Alexandru Proca pentru Iniţiere în Cercetarea Ştiinţifică a Tinerilor din cadrul INCDIE. Elevul braşovean Ştefan Ursu a obtinut locul 4 la secţiunea Engineering Mechanics, în contextul în care la întreaga competiţie au participat peste 2000 de elevi din 75 de ţări, cu aproximativ 1.323 teme de cercetare, precizează INCDIE.

În aceste condiţii, în cadrul evenimentului Intel ISEF 2019, Ştefan Ursu a fost unul din participanţii la o sesiune de discuţii şi întrebări cu omul de ştiinţă Martin Chalfie, laureat al Premiului Nobel pentru Chimie în anul 2008. La concursul Intel ISEF 2019, Centrul Alexandru Proca al INCDIE a participat cu următoarele echipe şi propuneri: Microaccelerometre neconvenţionale pentru sistemele de ghidaj specifice nanosatelitilor - Ştefan Ursu - Colegiul Nicolaie Titulescu, Braşov, clasa a X-a; Temă de cercetare privind contribuţia în domeniul microchirurgiei - David Nicolaie, Luca Glăvan - Colegiul Spiru Haret, clasa a XI-a; Studiul mişcării flagelare din biologie cu aplicaţii în mems şi micro-robotică - Constantin Alexandru - Colegiul Tudor Vianu, clasa a XI-a; Formularea unei probleme de generare a energiei utilizând efecte electrocinetice - Daria Radu, Alexandru Abrudan - Colegiul Tudor Vianu, clasa a XII-a.

Prin programele de colaborare cu elevii de liceu, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrică ICPE-CA îşi propune să identifice excelenţa din domeniul cercetării ştiinţifice la nivelul elevilor de liceu şi, de asemenea, să construiască echipe de lucru cu elevi iniţiaţi în cercetarea ştiinţifică. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel