Elevii cu afecțiuni cronice pot continua școala și online. Cîmpeanu, precizări de ultimă oră

Sursă foto: Gov.ro
Sursă foto: Gov.ro

Elevii cu afecțiuni cronice pot continua școala și online, până la sfârșitul semestrului al doilea, a anunțat Sorin Cîmpeanu.

„Până la finalul semestrului 2, atât timp cât transmisia comunitară se păstrează, elevii cu afecțiuni cronice, care au boli ce afectează capacitatea de oxigenare, boli respiratorii, cardiovasculare, obezitate severă, diabet zaharat de tip 1, afecțiuni cronice asociate cu imunodepresie severă, precum transplant sau afecțiuni oncologice, cei cu imunodeficiențe primare sau dobândite vor putea beneficia de învățământ hibrid”, a spus ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Acest lucru se poate face cu certificare medicală la cererea părinților și cu aprobarea Consiliului de Administrație.

„Am creat această posibilitate ca, în această perioadă în care pandemia încă nu s-a încheiat, dar starea de alertă a fost ridicată, acești elevi să poată beneficia de sprijin din partea fiecărei școli”, a subliniat ministrul Sorin Cîmpeanu.

Fără stare de alertă în România. Măsuri recomandate

Masca de protecție nu va mai fi obligatorie, nici în spațiile interioare, nici în exterior, operatorii economici vor funcționa fără restricții de oră sau capacitate, se renunță la formularul PLF, iar certificatul digital COVID nu va mai fi solicitat la intrarea în România.

„Prudența și responsabilitatea individuală trebuie să fie principalele atribute ale perioadei următoare”, a afirmat Alexandru Rafila, ministrul Sănătății.

Rafila a subliniat că Ministerul va recomanda „cu tărie” mai multe măsuri, chiar dacă acestea nu vor mai fi obligatorii.

Măsurile recomandate în continuare:

Purtarea măștii de protecție în spațiile deschise aglomerate, în mijloacele de transport în comun, în spațiile închise, inclusiv în unitățile sanitare, în grădinițe, școli, universități;

Evitarea spațiilor aglomerate, fie că sunt închise sau deschise;

Spălatul mâinilor, utilizarea unui antiseptic;

Mijloacele de transport în comun și unitățile de interes public trebuie curățate și dezinfectate periodic;

Persoanele care au simptome – testare, prezentare la medic, la centrul de evaluare;

Măsurile fac parte din pachetul de responsabilitate individuală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel