Elevii din București și alte 25 de județe intră vineri în vacanța de schi

FOTO: Freepik
FOTO: Freepik

Elevii din București și alte 25 de județe intră vineri în vacanța de schi.

Elevii din București și alte 25 de județe vor intra vineri în vacanță, după finalizarea cursurilor, pentru o săptămână, aceasta fiind cunoscută și ca vacanța de schi.

Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației, această este vacanța de o săptămână care se poate lua la decizia Inspectoratelor Școlare Județene și al Municipiului București în perioada 12 februarie - 3 martie, acesta fiind motivul pentru care elevii din județe diferite sunt în vacanța de schi în perioade diferite. Astfel, în aceatsă săptămână sunt în vacanță elevii din județele Satu Mare și Bistrița-Năsăud.

Cele 25 de județe în care elevii intră, vineri, în vacanța de schi sunt: Bihor, Sălaj, Cluj, Caraș-Severin, Hunedoara, Gorj, Harghita, Covasna, Argeș, Olt, Teleorman, Dâmbovița, Prahova, Ilfov, Giurgiu, Neamț, Botoșani, Iași, Vaslui, Galați, Vrancea, Buzău, Brăila, Ialomița și Călărași.

Când vor avea loc următoarele vacanțe

Până la finalul anului școlar, elevii vor mai avea o singură vacanță,, cea aferentă sărbătorilor pascale, de sâmbătă, 27 aprilie, până marţi, 7 mai. Vacanța de vară este programată de sâmbătă, 22 iunie, până duminică, 8 septembrie.

Programul nașional ”Școala altfel” și Programul ”Săptămâna verde” se desfăşoară până pe 26 aprilie 2024, în intervale de câte cinci zile consecutive lucrătoare, a căror planificare se află la decizia unității de învăţământ. Derularea celor două programe se planifică în intervale de cursuri diferite.

Prin excepţie, se stabilesc următoarele: pentru clasele a XII-a zi, a XIII-a seral și frecvenţă redusă, anul şcolar are o durată de 34 de săptămâni de cursuri și se încheie pe 7 iunie 2024, iar pentru clasa a VIII-a anul școlar are o durată de 35 de săptămâni de cursuri și se încheie pe 14 iunie 2024.

Pentru clasele din învățământul liceal - filiera tehnologică și pentru clasele din învățământul profesional anul școlar are o durată de 37 de săptămâni de cursuri și se încheie pe 28 iunie 2024, scrie Agerpres.

Citește și: Cum rezervi o vacanță bună cu bani puțini. Traian Bădulescu (ANAT): Ce trebuie să eviți / video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel