Elevii israelieni nu mai merg la ore din cauza antisemitismului. UPDATE: Trei școli evreiești din Londra se închid

Sursă foto: Freepik
Sursă foto: Freepik

O altă școală evreiască din Londra se închide. Copiilor li s-a spus să „stea în casă”, scrie Sky News.

UPDATE

O a treia școală evreiască din Londra și-a anunțat închiderea.

Liceul Menorah, un liceu de fete din Neasden, va fi închis vineri.

Directorul a spus că decizia „dificilă” a fost luată „din cauza riscului de violență pe stradă”.

Poliția și-a exprimat îngrijorarea pentru siguranța tinerilor care s-ar putea „aventura în aer liber”.

Directorul a continuat: „Deoarece fetele nu sunt la școală... este de datoria dumneavoastră, ca părinți, să vă asigurați că cei mici rămân în casă”.

Anterior a raportat că alte două școli evreiești din nordul Londrei își închid porțile „în interesul siguranței prețioșilor noștri copii”.

Celelalte două școli sunt școala primară Torah Vodaas din Edgware și școala primară Ateres Beis Yaakov din Colindale.

Stirea inițială

Două școli evreiești din Londra se vor închide până luni pentru siguranța copiilor, a informat joi Sky News, după o creștere a incidentelor raportate de antisemitism în Marea Britanie după izbucnirea războiului din Israel, transmite Reuters.

Cele două școli sunt școala primară Torah Vodaas și școala primară Ateres Beis Yaakov, ambele din nordul Londrei, au spus părinții, potrivit Sky News.

Incidente antisemite, la cote alarmante în Marea Britanie, după atacurile Hamas

Incidentele antisemite din Marea Britanie s-au înmulţit cu 324% de la atacul Hamas în Israel, potrivit unui grup de securitate evreiesc, relatează dpa.

Community Security Trust (CST), care îi reprezintă pe evreii din Marea Britanie pe probleme de rasism şi securitate, a anunţat că a înregistrat 89 de incidente în perioada 7-10 octombrie, pe care le-a catalogat drept "ură antievreiască".

Aceasta reprezintă o creştere cu 324% faţă de cele 21 de incidente antisemite înregistrate în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Ministrul britanic al Securităţii, Tom Tugendhat, a declarat că este "foarte îngrijorat" în legătură cu informaţiile privind o creştere a antisemitismului în Marea Britanie după atacul lansat sâmbătă de gruparea islamistă Hamas în Israel.

CST a spus că şase din cele 89 de incidente înregistrate au fost atacuri, trei au fost daune aduse proprietăţii evreieşti şi 66 au fost legate de comportamente abuzive, dintre care 22 au avut loc online.

Printre exemplele date de organizaţie s-a numărat un incident în nord-estul Londrei, când o maşină a încetinit în faţa unei sinagogi, iar ocupanţii vehiculului au strigat "ucideţi evrei" şi "moarte Israelului" în timp ce au fluturau un steag palestinian, scrie Agerpres.

Tom Tugendhat a declarat că guvernul britanic ia foarte în serios înmulţirea incidentelor antisemite şi şi-a exprimat sprijinul pentru CST şi acţiunile poliţiei de reprimare a infracţiunilor motivate de ură.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel