Elevii vor avea abonamente lunare gratuite la metrou, fără încărcare. De unde le pot ridica

FOTO: Metrorex
FOTO: Metrorex

Elevii din București pot scăpa de grija reîncărcării lunare a abonamentelor de metrou, după ce Metrorex a anunțat că abonamentele gratuite pentru următorul an școlar pot fi încărcate direct la casele de bilete din stațiile de metrou.

Într-o postare recentă pe Facebook, compania a informat că abonamentele pentru elevi vor fi valabile până la 30 septembrie 2025, oferind astfel un mod convenabil de a beneficia de transport gratuit pe durata întregului an școlar.

„Vrei să scapi de grija reîncărcării lunare a abonamentului de elev? Vino la casieriile Metrorex și solicită abonamentul gratuit valabil până la data de 30.09.2025”, se arată în anunțul publicat pe rețelele de socializare.

Conform Legii Educației nr. 198/2023, elevii beneficiază de reducere 100% pentru transportul public în drumul lor către și de la școală. Acest beneficiu se aplică atât pentru călătoriile cu trenul (clasa a II-a), cât și pentru metrou, oferindu-le astfel elevilor acces gratuit la transportul public.

Stații dedicate pentru eliberarea abonamentelor elevilor

Metrorex a desemnat mai multe casierii speciale în stațiile de metrou, unde elevii își pot încărca abonamentele gratuite. Programul casieriilor pentru elevi este următorul:

  • Piața Romană: Luni-Vineri, 07:00-13:30; 14:00-20:00 (cu excepția sărbătorilor legale);
  • Gara de Nord 1: Luni-Vineri, 07:00-13:30; 14:00-20:00, Sâmbătă 10:30 – 17:00 (exceptând vacanțele școlare și sărbătorile legale);
  • Piața Unirii 1 și 2: Luni-Vineri, 07:00-13:30; 14:00-20:00, Sâmbătă 10:30 – 17:00 (exceptând sărbătorile legale);
  • Grozăvești, Politehnică, Universitate și alte stații au program similar, adaptat în funcție de vacanțele școlare.Reîncărcarea online, încă indisponibilă pentru elevi

Metrorex a lansat o platformă online pentru reîncărcarea cardurilor contactless, însă momentan nu poate fi utilizată de elevi și studenți, care beneficiază de reduceri semnificative la transport. Edupedu.ro va oferi detalii suplimentare despre disponibilitatea acestei funcționalități pentru elevi atunci când Metrorex va comunica noi informații.

CFR oferă gratuitate pe trenuri până la finalul lunii septembrie

De asemenea, CFR a anunțat că elevii pot circula gratuit cu trenul, prezentând carnetul de elev vizat pe anul școlar trecut până la data de 30 septembrie 2024. După această dată, pentru a beneficia în continuare de gratuitate, elevii trebuie să prezinte carnetul vizat pe anul școlar curent sau să își genereze un ID de călătorie la ghișeele CFR.

Aceste inițiative vin în sprijinul elevilor, asigurându-le acces facil și gratuit la transportul public pe durata anului școlar, contribuind astfel la reducerea cheltuielilor pentru familii și la sprijinirea accesului la educație.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel