Elevul care a bătut o profesoară nu mai are voie să se întoarcă la școală timp de 5 zile

FOTO: Pixabay
FOTO: Pixabay

Elev suspendat timp de cinci zile pentru agresarea dirigintei la Colegiul Național 'Alexandru Papiu Ilarian' din Târgu Mureș

În urma unui incident petrecut la Colegiul Național 'Alexandru Papiu Ilarian' din Târgu Mureș, consiliul profesoral a propus și consiliul de administrație a aprobat o măsură de suspendare pentru un elev de clasa a VIII-a, acesta fiind acuzat de agresarea dirigintei sale.

Inspectoratul Școlar Județean Mureș a informat că elevului îi va fi interzis să intre în școală timp de cinci zile lucrătoare, începând cu data de astăzi. Această decizie a fost luată în contextul în care consiliul profesoral a propus sancționarea elevului, iar consiliul de administrație al colegiului a aprobat-o în ședința extraordinară desfășurată recent.

De asemenea, s-a declanșat o procedură de cercetare disciplinară a elevului, prin activarea comisiei responsabile de prevenirea și eliminarea violenței în școală.

În paralel, colegiul a solicitat sprijinul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș pentru asigurarea securității în zonă și pentru diminuarea riscurilor asociate situației.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Mureș, Camelia Irimie, a subliniat că ancheta este în desfășurare, iar atât instituția școlară, cât și poliția continuă să investigheze cu seriozitate incidentul.

Directorul colegiului, Cristina Ligia Someșan, a transmis o scrisoare către părinții elevilor, în care a evidențiat gravitatea incidentului și a subliniat că elevul în cauză nu a avut doar un singur abuz disciplinar în trecut, ci mai multe. Acesta a reiterat că se impun măsuri ferme și clare pentru a asigura siguranța în școală și a subliniat că va face tot ce este posibil pentru a menține un mediu educațional sigur pentru toți elevii și cadrele didactice.

Incidentul a stârnit îngrijorare și reacții din partea comunității școlare și a autorităților locale, iar situația va fi monitorizată cu atenție în următoarele zile pentru a se asigura că astfel de incidente nu se vor repeta și că se va menține un climat de siguranță în școală, relatează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel