Eliberare miraculoasă din Gaza: Nu sunt mort/ Mi-a spus să nu plâng, să-i spun mamei că se întoarce/ REPORTAJ REUTERS

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Familia lui a sperat tot timpul că bărbatul este în viață. 

Familia lui Vetoon Phoome, din Thailanda, s-a temut tot timpul că acesta, muncitor la o fermă, în Israel, a fost ucis de Hamas, în atacul din 7 octombrie. Au stat cu acest gând până sâmbătă, când el s-a numărat printre cei 10 ostatici thailandezi eliberați de Hamas din Gaza. 

”Mi-a spus să nu plângă, să-i spun mamei că se întoarce” a spus sora lui Vetoon, Roongarun Wichagern, pentru Reuters, după o reuniune emoționantă cu fratele său, prin video call. 

Veton trăia de 5 ani în Israel. Are 33 de ani și este unul dintre ostaticii eliberați de Hamas. Roongarun a mai povestit: ”Mi-a spus: nu sunt mort, nu sunt mort”, apreciind supraviețuirea sa drept un miracol. 

Cei 10 thailandezi se numără printre cei 24 de ostatici pentru care s-a negociat eliberarea vineri, în schimbul a 39 de palestinieni prizonieri în închisorile israeliene. Thailanda a transmis că în 20 de cetățeni ai săi sunt captivi. 

Prim-ministrul Srettha Thavisin le-a spus reporterilor că guvernul său încă încearcă eliberarea ostaticilor rămași în Gaza. ”Nu ne vom opri, îi vom aduce acasă” a spus Thavisin. 

Iranul, prin ambasada de la Bangkok, afirmă că a facilitat eliberarea, oferind Hamas o listă în urma cererii Ministerului de Externe al Thailandei. Purtătorul de cuvânt thailandez a afirmat că ei au oferit listele respective tuturor, încă de la început, incluzând Qatar, Egipt, Israel și Iran. ”Diferiți actori au diferite influența în Hamas” a spus purtătorul de cuvânt, conform Reuters. 

Aproximativ 30.000 de thailandezi muncesc în Israel, formând unul dintre cele mai mari grupuri de muncitori migranți, majoritatea activând în agricultură. 

Potrivit Reuters, Vetoon Phoome nu a fost rănit, a primit apă și mâncare și nu pare că a pierdut în greutate. Prietenii lui au crezut că a murit, dar familia a spus neîncetat că speră că e ostatic. Roongarun a afirmat: ”Am văzut știrile că ostaticii vor fi eliberați și apoi cineva a trimis o fotografie. Am știut clar că e fratele meu mai mic”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel