Elicopterul Ingenuity a ajuns la cel de-al 28-lea zbor pe Marte. Aparatul de zbor a atins noi recorduri / VIDEO

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Când elicopterul Ingenuity a trimis pe Marte, inginerii care l-au proiectat aveau un plan cu doar cinci zboruri pe Planeta Roșie.

La sfârșitul anului trecut, NASA a prelungit misiunea Ingenuity la nesfârșit, iar micul elicopter a depășit obiectivele sale inițiale: a finalizat 25 de zboruri în atmosfera joasă a Planetei Marte.

De fapt, acesta a finalizat 28 de zboruri până în acest moment, dar zborul 25 a spart câteva recorduri. Pe 8 aprilie, când a avut loc zborul, Ingenuity a doborât recordurile atât pentru distanță, cât și pentru viteză, atingând 704 metri (2.310 picioare) și o viteză de până la 5,5 metri pe secundă (12 mph).

Acesta a trimis imagini pe care managerii săi le-au pus la dispoziția publicului acum într-un videoclip.

„Pentru zborul nostru record, camera de navigație orientată în jos a Ingenuity ne-a oferit o senzație uluitoare”, a spus inginerul și conducătorul echipei Ingenuity Teddy Tzanetos de la Laboratorul de propulsie cu reacție al NASA.

Durata zborului a fost de 161,3 secunde, iar camera pentru navigare a elicopterului nu pornește până când elicopterul ajunge la o altitudine de aproximativ 1 metru, pentru a evita ca aceasta să fie acoperită de praful ridicat la decolare sau aterizare.

În videoclip, Ingenuity se ridică la o altitudine de 33 de metri înainte de a accelera spre sud-vest. Atinge viteza maximă de 5,5 metri pe secundă în trei secunde. Mai întâi, elicopterul zboară pe deasupra unor dune de nisip, apoi peste câmpuri stâncoase, urmat de un teren relativ plat și lipsit de denivelări, pe care Ingenuity ar putea ateriza în siguranță, conform Science Alert.

Un fizician celebru, teorie extraordinară: Poate oamenii sunt marţienii. Nu ştim

Brian Cox, profesor şi fizician, afirmă că este posibil ca oamenii, de fapt, să fie marţieni. El se referă la faptul că este posibil ca viaţa în sistemul solar să îşi fi avut originea pe planeta roşie, iar în urma impacturilor cu meteoriţi, aceasta să se fi transferat şi pe alte planete, inclusiv Pământ. 

"Este posibil ca viaţa să fi început pe Pământ şi să fi fost transferată pe Marte, la fel cum este posibilă şi viceversa. Asta pentru că sunt bucăţi din Marte pe Pământ, aduse de meteoriţi, dar şi bucăţi de Pământ pe Marte, duse acolo tot prin meteoriţi. Nu ştim dacă nu cumva viaţa a început pe Marte şi apoi s-a transferat pe Pământ, ceea ce ne-ar face pe noi marţieni. 

Se pot aduce argumente, privind biologia organismelor de pe Pământ, că civilizaţiile sunt extrem de rare, poate doar una la fiecare galaxie. E o teorie interesantă (citește continuarea AICI). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel