Când vine vorba despre curățarea fierului de călcat toată lumea se gândește la bicarbonatul de sodiu și oțetul alb. Aceste două ingrediente sunt capabile să curețe perfect orice obiect din casă.
Dar, în unele cazuri, bicarbonatul și oțetul pot chiar deteriora obiectele pe care sunt aplicate. De exemplu, oțetul nu trebuie folosit pentru curățarea unor aparate electrocasnice. Printre acestea din urmă se numără și fierul de călcat, care riscă să fie corodat.
Unele persoane încearcă să curețe fierul de călcat cu bicarbonat de sodiu, fără să știe că substanța nu are proprietăți chimice pentru a face acest lucru. Prin urmare, nu va îndepărta niciodată calcarul care se formează în rezervorul ferului de călcat.
Pentru a îndepărta calcarul din fierul de călcat, nu ai nevoie de oțet sau bicarbonat de sodiu, ci de alt ingredient.
Farfuriile albe vor fi din nou strălucitoare cu metoda bunicii: adio pete galbene!
O soluție mai bună este acidul citric. Acesta poate fi folosit chiar și pentru întreținerea mașinii de spălat. Acidul citric poate fi cumpărat în farmacii, magazine naturiste și chiar în unele supermarketuri.
Pentru a îndepărta calcarul din fierul de călcat cu acid citric. În acest sens, veți avea nevoie de 1 litru de apă demineralizată și 150 grame de acid citric.
În primul rând, trebuie să amestecați cele două ingrediente. Puneți soluția obținută în rezervorul fierului de călcat în loc de apă. Lăsați-le cele două ingrediente să acționeze aproximativ zece minute și apoi porniți aburul. Calcarul se va depune pe fundul rezervorului fierului de călcat, de unde va fi mult mai ușor de îndepărtat.
Chiuveta din oțel inoxidabil va străluci din nou: folosește acest remediu ieftin
Apa demineralizată nu conține impuritățile care se găsesc în mod normal în apa de la robinet. Nu este necesar să o cumpărați, deoarece puteți folosi apa colectată de la aparatele de aer condiționat și dezumidificatoare.
Totuși, trebuie să vă asigurați că filtrele sunt întotdeauna curate și este important să treceți apă printr-un prosop de bucătărie. Apa demineralizată se poate obține și din gheața din congelator.
Pentru ca podeaua să fie mereu curată, nu este nevoie să folosiți detergenți chimici scumpi, care pot fi nocivi pentru sănătate și mediu.
Pentru ca podeaua să rămână curată mult timp, trebuie să prepari chiar acasă un produs natural. Există o modalitate minunată, care ne ajută să avem o podea strălucitoare și fără dungi. În plus, datorită acestui produs, puteți spăla mai rar podeaua.
Pereții cuptorului sunt acoperiți cu grăsime arsă? Luați un pumn de sare și bucurați-vă de rezultat
Pentru a face un produs special, veți avea nevoie de:
1/2 capac de detergent lichid pentru vase;
10 litri de apă caldă;
25 de grame de glicerină.
Se amestecă toate ingredientele într-o găleată. Cu această apă se spală podeaua. Dacă podeaua este foarte murdară, puteți adăuga mai mult detergent lichid pentru vase.
Există și alte metode pentru a vă ajuta să vă mențineți suprafețele fără detergenți:
Oțetul alb este ideal pentru curățenie și degresare. Pentru a-l utiliza, trebuie să amestecați, într-o găleată, o jumătate de pahar de oțet cu un litru de apă. Pentru a parfuma totul, adăugați și câteva picături de ulei esențial. Această soluție este ideală pentru orice tip de podea.
Ulei vegetal - Această metodă de curățare a podelei este excelentă pentru protejarea podelelor din lemn de esență tare, cum ar fi parchetul. Pentru a face acest remediu, amestecați, într-o găleată, următoarele ingrediente: 1 linguriță de ulei vegetal; 1/2 cană oțet alb; detergent pentru vase; 1 pahar cu apă.
De asemenea, puteți pune produsul într-o sticlă și pulverizați produsul pe zonele afectate de murdărie și grăsime. Îți poți lua rămas bun de la murdărie pentru o lungă perioadă de timp.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu