Elimină pentru totdeauna moliile din casă și bucătărie: urmează acești pași și uită de insectele enervante

Elimină pentru totdeauna moliile din casă și bucătărie, urmează acești pași și uită de insectele enervante. Sursa - Pexels
Elimină pentru totdeauna moliile din casă și bucătărie, urmează acești pași și uită de insectele enervante. Sursa - Pexels

Să ai grijă de o casă nu este o sarcină ușoară. Pe lângă treburile casnice se poate întâmpla să fii nevoit să înfrunți un inamic pe cât de mic, pe atât de enervant.

Cel puțin o dată în viață, gospodinele au văzut molii în casă. Ideea este că, dacă este una singură, nu va trebui să ne facem griji. Mica insectă ar fi putut să intre în casă prin geamul deschis și să fie complet inofensivă.

Problema devine serioasă dacă în casă apar mai mulți fluturi de același tip. În acest caz, ne  confruntăm cu o invazie a moliilor.  Alimente precum făina și derivatele acesteia, pastele și pâinea, dar și cerealele, sunt un teren excelent pentru ele.


Brânză de casă după rețeta bunicii: sunt suficiente 4 ingrediente și se face foarte rapid

Aceste locuri, dacă au și condiții deosebite de căldură și temperaturi ridicate, se pot transforma în habitate perfecte pentru molii, care se înmulțesc rapid. 

Să vedem cum să scăpăm, fără prea mult efort, de aceste insecte.  

În primul rând, va trebui să golim cămara, mutând toate pachetele și cutiile cu alimente în bucătărie.  Apoi, va trebui să înmuiem o cârpă de bumbac într-o soluție formată din apă și oțet alb, în proporții egale. 

Ștergem toate rafturile, insistând și în cele mai îndepărtate colțuri. După ce am terminat de curățat, va trebui să ținem ușile deschise, pentru a ne asigura că rafurile se usucă perfect.

Gospodinele istețe pun cretă în dulap: trucul care rezolvă o problemă enervantă

În al doilea rând, trebuie să verificăm ambalajele alimentelor, în special a celor deja deschise. Din nou, va trebui să verificăm atent, în special micile fisuri. Larvele pot găsi habitatul perfect chiar în interiorul celor mai ascunse spații. Când suntem siguri că toate pachetele sunt curate, le putem pune înapoi în cămară.

Capcane cu feromoni. La final, va trebui să instalăm în cămară așa-numitele capcane cu feromoni. Practic, acestea sunt niște benzi adezive, capabile să atragă moliile. Aceasta este cea mai simplă metodă de a elimina moliile. 

Vezi și:

Țineți ploșnițele departe de casă, ferestre și balcoane cu 2 soluții parfumate

Casa  este un loc în care vreți să vă simțiți în siguranță și să vă relaxați. În ciuda acestui fapt, invaziile unor insecte vă alungă din case.

Gândiți-vă câte persoane caută remedii pentru a îndepărta porumbeii de pe acoperiș sau pisicile care fac distrug grădinile. La aceste situații care apar în exterior, se adaugă și cele din interior.

Este și cazul ploșnițelor, care atacă salteaua patului, dar și a celor de culoare verde, care elimină un miros urât, când sunt zdrobite.

Geanta veche din piele miroase urât? Iată cum o poți recondiționa și parfuma

Ploșnițele sunt un pericol și pentru plantele noastre, deoarece se hrănesc cu ele. Pot fi văzute primăvara și toamna. De fapt, pe măsură ce temperaturile scad, aceste insecte caută locuri calde unde să se ascundă, cum ar fi casele noastre.

Pentru a ține ploșnițele departe de casă, ferestre și balcoane, va trebui să găsiți o modalitate de a le împiedica să intre. O soluție excelentă sunt plasele de țânțari, care creează o barieră și le împiedică accesul. Prin urmare, asigurați-vă că nu există alte căi de intrare în casă.

Planta care este letală pentru muște, țânțari și alte gâze: puneți-o pe balcon și veți scăpa de insecte

Adesea pentru a ajunge în casă, ploșnițele se ascund pe hainele scoase la uscat, pe balcon. Deci, verificați bine hainele înainte de a le duce în casă.

Odată intrate în casă, ploșnițele vor folosi orice gaură pentru a se adăposti. Printre spațiile mici unde s-ar putea ascunde ploșnițele se numără și zona din spatele mobilierului. 

Există diferite remedii naturale, pe care le puteți face în casă și care te scapă de aceste insecte. În plus, preparatul este ieftin, natural și parfumează casa.

Condimentul care readuce la viață o orhidee: planta va înflori spectaculos și va înfrumuseța casa

Spray-ul pentru ploșnițele de pat poate fi folosit și pe pardoseală, pervazuri, gresie și balcon. Pentru a face acest spray, veți avea nevoie de apă clocotită, în care trebuie să dizolvați câțiva fulgi de săpun de Marsilia. Adăugați apoi o jumătate de lingură de oțet alb, una de ulei de arbore de ceai și una de suc de lămâie. Ploșnițele de pat urăsc aceste mirosuri, care sunt plăcute pentru noi. 

Un săculeț parfumat cu lavandă uscată, rozmarin și mentă alungă, la rândul său, ploșnițele. Puteți adăuga și coajă uscată de lămâie și cuișoare. Fărâmițați toate produsele și amestecați-le cu ulei de Manuka. Așezați-le apoi într-un săculeț sau bol, care trebuie plasate lângă căile de acces în casă. Mirosul  va descuraja  ploșnițele, care nu ne vor mai ataca.

BONUS. Țânțarii fug de acest produs cu viteza luminii: încearcă-l și nu vei regreta

Putem scăpa ușor de țânțari cu ajutorul unei plante. Există o modalitate naturală de a respinge țânțarii din spațiile de locuit.

Să scăpați de țânțari este foarte simplu cu o acțiune simplă. Umpleți un vas mic cu apă. Adăugați ulei esențial de lavandă. Vasul poate fi lăsat atât în ​​casă, cât și în curte sau grădină. Aceasta este o modalitate naturală excelentă de a scăpa de țânțari, fără a utiliza substanțe chimice.

Geamuri strălucitoare într-o clipă: urmează acești pași și toți vecinii te vor invidia

Secretul constă în în aceea că levănțica conține o substanță care oferă o aromă bogată, iar țânțarii urăsc acest miros.

Adăugăm că levănțica poate fi plantată în curte sau în grădină. Mirosul plantei va speria nu numai țânțarii, ci și diverși dăunători de grădină. În timp ce în casă puteți pune lavandă  în ghivece de interior.

Timpul de ardere a lumânărilor parfumate poate fi prelungit: doar puneți-le în congelator

De asemenea, cu un simplu ou fiert vei rezolva problema furnicilor din casa. În cele ce urmează vei afla cum trebuie să-l folosești.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel