Majoritatea gospodinelor cred că mucegaiul afectează doar pereții din casă, ceea ce este greșit.
Mucegaiul apare, deseori, în bucătărie și baie, deoarece acestea sunt cele două încăperi din casă unde apare cel mai des condensul. Pentru a preveni această problema este necesar ca, după duș sau în timp ce gătiți, să deschizi ferestrele. Pe de alta parte, pentru a elimina petele de mucegai, care deja s-au format, poți acționa, folosind înălbitor.
Dacă preferi o soluție naturală, atunci prepară un amestec de apă fierbinte și oțet. Pulverizează lichidul direct pe pată.
Dacă faceți acest lucru, toată murdăria va ieși imediat din mașina de spălat. O metodă eficientă!
Mucegaiul atacă nu doar pereții casei, ci poate apărea pe haine și țesături. Pete negre, verzui sau galbene strică hainele și le dă un miros urât.
Dar de ce se formează mucegai? Deseori se întâmplă să așezi dulapul lângă peretele rece al dormitorului, ceea ce ar limita reciclarea aerului.
Dar nu doar atât. Se mai poate întâmpla să pui în dulap și sertare hainele care nu sunt uscate complet. Acest lucru ar favoriza proliferarea ciupercilor și, în consecință, apariția pete enervante de mucegai.
Sarea grunjoasă spală, curăță și degresează toată casa: ieftin, ușor și eficient
Este foarte important să elimini mucegaiul din țesături, deoarece contactul cu pielea poate provoca alergii.
Dar aceste petele sunt greu de eliminat. Dacă mucegaiul afectează hainele, nu trebuie să le arunci, ci să acționezi prompt.
Adesea, se folosește înălbitor, care face munca mai rapidă. Totuși, acest produs ar putea slăbi fibrele țesăturilor și nu este potrivit pentru articolele de îmbrăcăminte colorate, deoarece le poate decolora.
Dar există remedii care te pot scăpa de petele de mucegai de pe haine, fără a deteriora țesăturile. Soluția se găsește în bucătărie. Vei avea nevoie doar de puțină sare grunjoasă și lămâie. Tot ce trebuie să faci este să iei un lighean plin cu apă rece și să adaugi aceste două produse. Lăsă hainele pătate de mucegai, în această apă, circa 15 minute. La sfârșitul acestui timp, spală hainele cu săpun neutru. Usucă hainele la aer.
Dezinfectează ușor și rapid periuțele de dinți: fără apă de gură, oțet și bicarbonat de sodiu
Cum să scapi de mucegaiul din sertare și dulapuri?
Dacă găsești hainele pătate de mucegai, atunci trebuie neapărat să elimini cauza care a dus la formarea acestora. În primul rând, deschide ușile dulapului, pentru a favoriza circulația aerului.
Ține ușile sau sertarele deschise câteva ore pe zi. Mai mult, ar fi util să așezi în interiorul dulapurilor cretă, care are capacitatea de a absorbi umezeala.
Ați găsit în magazin un pulover potrivit, care este perfect moale și pufos? După ce l-ai cumpărat și l-ai spălat, acesta nu mai este la fel de bun ca înainte. Sau poate l-ai spălat și purtat de câteva ori și ai observat că începe să-și piardă acea moliciune pentru care l-ai cumpărat?
Oricum, nu este niciodată plăcut când haina ta preferată își pierde moliciunea. Cu toate acestea, există trucuri pe care le poți aplica pentru a preveni acest lucru.
Pune frunze de dafin în frigider. Iată de ce trebuie să o faci
Deși țesăturile se schimbă după ce au fost purtate și spălate de mai multe ori, îngrijirea adecvată a puloverelor poate reduce uzura și prelungi perioada de valabilitate a acestora.
Folosește detergentul potrivit. Dacă vrei ca puloverul tău preferat să rămână moale și să reziste mai mult, ar trebui să folosești un detergent de rufe blând.
Îndepărtează petele corect. Majoritatea produselor de îndepărtare a petelor sunt dure și pot deteriora materialul atunci când pata este îndepărtată. În loc să utilizezi produse de curățare dure, încearcă ingrediente naturale. Acestea sunt mult mai sigure pentru pulovere, iar majoritatea funcționează chiar mai bine decât agenții de îndepărtare a petelor de pe piață.
Secretul unei băi strălucitoare și igienizate în doar câteva minute! Iată ce trebuie să faci
Nu folosi balsam. Balsamurile de rufe se pot acumula pe țesături și le pot înăspri. De asemenea, balsamul de rufe poate deteriora țesuturile așa că cel mai bine este să le eviți.
Întoarce puloverul pe dos înainte de spălare. Întoarce puloverul pe dos înainte de a-l pune în mașina de spălat. Acest lucru ajută la protejarea părții exterioare a articolelor de îmbrăcăminte împotriva deteriorărilor, care pot apărea în timpul ciclului de spălare. Când speli hanorace, asigură-te că le închizi fermoarul.
Rulează o clătire suplimentară. De obicei, cu toții dorim să economisim apa. Dar când vine vorba despre moliciunea puloverului, este nevoie de un ciclu suplimentar de clătire, care va îndepărta orice urmă de detergent din pulover.
Dacă ai un cuptor cu microunde, trebuie să faci acest lucru. Este important pentru sănătatea ta
Usucă hainele la aer. Pare o modalitate excelentă și rapidă să usuci hainele în uscător, dar acesta nu vor rămâne moi și pufoase. Uscarea hainelor la aer este o opțiune mult mai bună, iar țesăturile vor rămâne moi și pufoase mai mult timp.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News