Eliminare pensii speciale. Dorința ALDE

Calin Popescu Tariceanu
Calin Popescu Tariceanu

ALDE susţine că, marţi, în plenul Camerei Deputaţilor, proiectul de lege privind eliminarea pensiilor speciale ar trebui să fie retrimis comisiilor de specialitate pentru a fi dezbătut şi analizat împreună cu reprezentanţii categoriilor profesionale vizate.

Publicitate

'Astăzi ar trebui să intre la vot în Camera Deputaţilor proiectul privind eliminarea pensiilor speciale. Din păcate, vedem foarte mult populism în abordarea acestui subiect, iar acest lucru are consecinţe în spaţiul public (printre care protestele din justiţie). Din punctul ALDE de vedere, în cazul sistemului de justiţie nu trebuie neglijat dezechilibrul existent, care afectează grefierii şi personalul auxiliar. Totodată, în cazul magistraţilor, trebuie să existe un anumit regim care să le dea confortul necesar, pentru a avea totală independenţă în exercitarea atribuţiilor şi responsabilităţilor pe care le au', se arată pe pagina de Facebook a partidului.

ALDE consideră că pentru un astfel de proiect ar trebui ca toate partidele parlamentare să meargă în comisiile de specialitate pentru a exista 'o discuţie serioasă' cu privire la schimbarea sistemului pensiilor speciale.

'Nu este firesc ca în prag de alegeri să ajungem să luăm nişte decizii populiste care nu rezolvă în niciun fel problema bugetară şi care afectează mai multe categorii profesionale', menţionează ALDE.

Camera Deputaţilor urmează să dezbată marţi, în sesiune extraordinară, proiectul de lege privind abrogarea pensiilor speciale. Comisia pentru muncă din Camera Deputaţilor a adoptat, în luna decembrie anul trecut, un raport favorabil pentru proiectul de lege care vizează eliminarea pensiilor speciale, excepţie făcând cele destinate militarilor şi structurilor din cadrul MAI.

Astfel, ar urma să fie eliminate pensiile de serviciu pentru deputaţi şi senatori, judecători şi procurori, personalul auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al Parchetelor, funcţionarii publici cu statut special, funcţionarii publici parlamentari, membrii corpului diplomatic şi consular al României, membrii Curţii Constituţionale şi pentru personalul aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă din România, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel