Eliminarea stimulentelor și plafonarea salariilor- măsuri discutate încă din iunie

Situaţia stimulentelor din instituţii publice a fost discutată în Guvern în luna iunie, când unii miniştri au reclamat că mai mulţi funcţionari le pleacă spre alte ministere unde au văzut că se plăteşte mai bine, varianta analizată atunci fiind plafonarea unor salarii pentru eliminarea diferenţelor.

Discuţia din Guvern a avut loc după ce datele prezentate de către instituţiile publice privind veniturile angajaţilor în luna aprilie 2010 au indicat că, în unele structuri, precum ministerele Finanţelor şi Muncii, sunt şoferi plătiţi lunar cu peste 4.000 lei, mai bine ca unii secretari de stat, în timp ce alţii au salarii cuprinse între 2.000 lei şi 3.000 lei.

Conform Mediafax, aceleaşi date indicau că, în alte instituţii, îngrijitorii sunt plătiţi cu aproape 2.000 lei, mai bine decât un consilier juridic asistent.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, la Pro TV, că fostul ministru al Finanţelor Gheorghe Pogea i-a ascuns premierului existenţa sistemului de acordare a stimulentelor, menţionând că Emil Boc a aflat de acesta o dată cu scandalul de la Finanţe.

Pogea a lucrat în 2009 la legea salarizării unitare, care a reglementat parţial acordarea sporurilor salariale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel