Îndepărtarea buruienilor din grădină este o activitate obositoare și frustrantă, deoarece problema nu poate fi eliminată pe deplin.
Unele buruieni sunt rezistente și pot compromite plantele. Pentru a le elimina avem mai multe soluții, iar una dintre ele este puțin ciudată, dar eficientă.
Oricine are o grădină cu legume știe că buruienile sunt o problemă greu de rezolvat. Se răspândesc repede, compromit recolta, cresc până și în crăpăturile zidurilor și se pare să nu mor niciodată.
Le putem eradica, dar aceasta este o activitate migăloasă și de durată. Pe piață, există zeci de produse chimice care elimină buruienile, dar, în afară de faptul, că sunt poluante, aceste substanțe nu sunt potrivite dacă avem pomi fructiferi sau plante legumicole.
Nu mai aruncați zațul de cafea: valorează câtul aurul pentru plante
În sectorul producției agricole, sunt cunoscute efectele negative ale unor erbicide asupra sănătății noastre. De aceea, ce putem face ca să scăpăm de buruienile din grădină? Există și modalități originale care ne ajută să eradicăm buruienile. În acest articol vom vorbi despre o metodă, care pare bizară, dar chiar funcționează.
Soluția este ciudată, dar eficientă și ne ajută să eliminăm pentru totdeauna buruienile din grădină. Printre zecile de soluții de eradicare a buruienile se regăsesc și cele care presupun folosirea apei fierbinți, a oțetului sau a sării. Însă, deși par naturale, aceste substanțe care dăunează buruienilor, pot provoca și moartea altor plante.
Excluzând utilizarea erbicidelor chimice, iată o soluție ingenioasă. Avem nevoie de mai multe ziare și apă. După ce identificăm zonele infestate trebuie să le udăm, apoi să punem bucățile de ziare și să le acoperim cu rumeguș. La final, udăm și rumegușul.
Metoda se aplică ușor și este prietenoasă cu mediul înconjurător. Iată cum hârtia poate fi reciclată într-un mod despre care nu ați știut până acum.
Dar de ziarele sunt folosite pentru combaterea buruienilor? Motivul este într-adevăr foarte simplu: pentru a crește, buruienile au nevoie de aer, lumină și apă. Acoperirea lor cu ziare le va priva de toate acestea și buruienile vor fi eradicate.
Udați orhideele cu acest elixir și imediat vor apărea tulpini noi, iar frunzele vor deveni mai strălucitoare și cărnoase.
Orhideele sunt flori exotice fragile, care au nevoie de îngrijire atentă și îngrășăminte de calitate. Unul dintre cele mai populare îngrășăminte poate fi preparat cu ușurință acasă. Vorbim despre apă amestecată cu suc de lămâie sau acid citric.
Apa cu lămâie este benefică pentru toate orhideele și va oferi plantelor energie pentru creșterea și înflorire activă.
O linguriță de suc de lămâie trebuie diluată într-un litru de apă caldă. Puteți lua și acid citric uscat: 1 gram (mai puțin de jumătate de linguriță) la 1 litru de apă. Nu folosiți apă cu lămâie dacă planta deja înflorește.
Apa cu lămâie va reînvia rădăcinile plantei și îi va furniza carbohidrații necesari pentru creșterea frunzelor și florilor.
În plus, sucul de lămâie previne apariția ciupercilor și a mucegaiului pe rădăcini. Dacă udați în mod regulat orhideea în acest fel, atunci planta se va recupera ușor.
Orhideele trebuie udate o dată sau de două ori pe lună cu acest amestec. Deoarece, orhideea este o plantă tropicală, planta nu trebuie udată cu apă rece. Înainte de udare, soluția trebuie încălzită la 30 de grade.
Orhideea primește hrană nu doar prin rădăcini, ci și prin frunze. De aceea, este important ca frunzele să fie curate.
O treime dintr-o linguriță de acid citric trebuie diluată într-un litru de apă caldă și amestecată bine. Apoi, cu un tampon de bumbac, înmuiat în soluție, ștergeți fiecare frunză pe ambele părți. După procedură, planta nu trebuie să stea la soare, altfel se poate arde. Această metodă ajută și la eliminarea prafului de pe frunze, dar și a plăcii albe, care se formează după pulverizarea cu apă plată.
De asemenea, puteți pulveriza și florile cu soluția de acid citric. Acest lucru se face doar dacă temperatura aerului din cameră este de cel puțin 24 de grade. Procedura se poate repeta de două ori pe lună.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu