Țelina, alimentul de lux din perioada Victoriană

Țelina, o plantă banală în zilele noastre a fost în urmă cu peste 100 de ani considerat un aliment de lux, consumat în mare parte de bogați. 

Țelina a fost odată un mare lux - unul dintre cele mai la modă alimente în încercarea de a-i da mesei un aer sofisticat. Bogații îl serveau ca element central al fiecărei cine, în timp ce familiile medii, din clasa de mijloc îl serveau doar în weekend.

Nici o gospodărie victoriană nu era completă fără o vază din sticlă unde era ținută țelina, de obicei, în formă de lalea, iar în vârf se afla în mod evident, această legump - pentru ca țelina să se vadă cât mai bine.

Originară din zonele de la Marea Mediterană, cultivarea de țelină a început în anii 1800 în zonele umede din Anglia de Est. Era o plantă dificil de obținut - ceea ce a făcut-o valoroasă pentru clasa superioară victoriană.

Între anii 1830 și începutul anilor 1900, țelina a apărut în nenumăratele cărți de bucate. Ea era fost servită atât fiartă, cît și crudă.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel