Țelina, o plantă banală în zilele noastre a fost în urmă cu peste 100 de ani considerat un aliment de lux, consumat în mare parte de bogați.
Țelina a fost odată un mare lux - unul dintre cele mai la modă alimente în încercarea de a-i da mesei un aer sofisticat. Bogații îl serveau ca element central al fiecărei cine, în timp ce familiile medii, din clasa de mijloc îl serveau doar în weekend.
Nici o gospodărie victoriană nu era completă fără o vază din sticlă unde era ținută țelina, de obicei, în formă de lalea, iar în vârf se afla în mod evident, această legump - pentru ca țelina să se vadă cât mai bine.
Originară din zonele de la Marea Mediterană, cultivarea de țelină a început în anii 1800 în zonele umede din Anglia de Est. Era o plantă dificil de obținut - ceea ce a făcut-o valoroasă pentru clasa superioară victoriană.
Între anii 1830 și începutul anilor 1900, țelina a apărut în nenumăratele cărți de bucate. Ea era fost servită atât fiartă, cît și crudă.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu