Elon Musk a preluat 9,2% din acțiunile Twitter.
Elon Musk a preluat un pachet de 9,2% din acțiunile Twitter, în valoare de 2,89 miliarde dolari, potrivit unui dosar de valori din SUA. Știrea a făcut ca acțiunile Twitter să crească cu aproximativ 25% în tranzacțiile înainte de piață. Fondatorul Tesla a cumpărat 73.486.938 de acțiuni Twitter pe 14 martie, potrivit Comisiei pentru Valori Mobiliare și Burse, scrie BBC.
Musk a devenit astfel unul dintre cei mai mari acționari ai companiei. Acesta deține de peste patru ori mai multe acțiuni decât fondatorul Twitter, Jack Dorsey, care are 2,25%.
Elon Musk este un utilizator obișnuit de Twitter, cu peste 80 de milioane de urmăritori. Recent, el afirmase că se gândește serios la construirea unei noi platforme de socializare.
„Libertatea de exprimare este esențială pentru o democrație funcțională. Credeți că Twitter respectă cu rigurozitate acest principiu?”, a scris Musk într-o postare.
Apoi a întrebat: „Este nevoie de o nouă platformă?”.
Given that Twitter serves as the de facto public town square, failing to adhere to free speech principles fundamentally undermines democracy.
— Elon Musk (@elonmusk) March 26, 2022
What should be done? https://t.co/aPS9ycji37
Musk folosește în mod regulat Twitter pentru a împărtăși actualizări de la companiile pe care le deține - inclusiv SpaceX și Neuralink. El este, de asemenea, cunoscut pentru că împărtășește meme-uri, sporindu-și popularitatea printre fani. Dar unele postări au stârnit controverse.
Anul trecut, el a postat pe Twitter ca răspuns la o afirmație, făcută de șeful Programului Alimentar Mondial al ONU (PAM), potrivit căreia doar 2% din averea domnului Musk ar putea ajuta la rezolvarea foametei în lume. Atunci a spus că va vinde 6 miliarde de dolari în acțiuni Tesla și le va dona WFP, cu condiția să descrie „exact cum 6 miliarde de dolari vor rezolva foamea în lume”.
Musk a văzut că evaluarea companiei sale de mașini Tesla a depășit o valoare de piață de 1 trilion de dolari în toamna anului trecut, devenind a cincea astfel de firmă care a atins această etapă, după Apple, Microsoft, Amazon și proprietarul Google, Alphabet. La scurt timp după aceea, a apelat la Twitter pentru a întreba utilizatorii dacă ar trebui să vândă un pachet de 10% din pachetul companiei sale.
Peste 3,5 milioane de utilizatori Twitter au votat, aproape 58% votând în favoarea vânzării de acțiuni, ceea ce a dus la vânzarea acțiunilor companiei în jurul valorii de 5 miliarde de dolari (3,7 miliarde de lire sterline) în noiembrie.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News