Elon Musk a dezvăluit pe cine susține la alegerile prezidențiale din SUA. A donat o sumă considerabilă

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Miliardarul Elon Musk, care a intensificat criticile la adresa președintelui american Joe Biden, a donat "o sumă considerabilă" unui grup politic care lucrează pentru campania lui Donald Trump, informează Reuters, care citează Bloomberg. 

Sursa citată nu a indicat cât a donat Musk, dar a adăugat că este „o sumă considerabilă” dată unui grup numit America PAC.

PAC - un grup care poate primi contribuții nelimitate pentru activitate politică - trebuie să își dezvăluie lista de donatori pe 15 iulie.

În martie, Trump, care se așteaptă să fie nominalizat oficial săptămâna viitoare drept candidat al Partidului Republican pentru alegerile din 5 noiembrie, s-a întâlnit cu Musk și cu alți donatori potenți financiar.

Ca răspuns la informațiile publicate în presă despre întâlnirea din martie, Musk a postat pe X: „Doar ca să fiu foarte clar, nu donez bani niciunui candidat la funcția de președinte al SUA”. În mai, el a negat, de asemenea, informațiile din presă conform cărora ar fi avut loc discuții cu privire la un potențial rol de consilier în cazul în care Donald Trump ar fi ales președinte al SUA. 

Elon Musk, cel mai bogat om din lume, este proprietarul companiei de mașini electrice Tesla TSLA.O, al companiei de rachete SpaceX, conduce de asemenea rețeaua de social media X și alte câteva mari companii. Musk nu a răspuns solicitării Reuters de a comenta noua situație. 

Democrații știu că Elon Musk îl susține pe Donald Trump

Purtătorul de cuvânt al campaniei lui Biden, James Singer, a reacționat. Acesta spune că Musk știe că "Trump este un nebun care va vinde America, care-și reduce impozitele în timp ce crește taxele pentru clasa de mijloc". 

„Joe Biden a înfruntat oameni precum Elon și a luptat pentru clasa de mijloc toată cariera sa – și de aceea va câștiga în noiembrie”, a adăugat Singer într-un comunicat.

În ultimii ani, Musk s-a remarcat ca un simpatizant al Partidului Republican, aspect care a afectat reputația și vânzările Tesla. 

Musk a spus că a avut „câteva conversații” cu Donald Trump, care este un „mare fan al Cybertrucks”, referindu-se la mașinile de genul pickup-urilor electrice dezvoltate de Tesla.

Deși a criticat public politicile lui Biden privind imigrația, vehiculele electrice și chiar vârsta lui, Musk nu și-a manifestat public nici o preferință pentru alegerile care vor avea loc în luna noiembrie, iar Trump a spus că nu știe dacă are sprijinul lui Musk.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel