Elon Musk a muncit ilegal în SUA, în anii 90, spune presa americană

FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Miliardarul Elon Musk, născut în Africa de Sud, a muncit ilegal la începutul anilor 1990, arată un material din Washington Post. La acea vreme, acesta punea bazele unui start-up.

Musk a respins informaţia presei americane, spunând că avea permis de muncă în SUA în acea perioadă. 

"Aveam o viză de tip J-1, care apoi a fost trecută pe o viză de tip H1-B", a scris Elon Musk pe reţeaua de socializare X. 

Viza J-1 permite studenţilor străini să studieze în SUA, în timp ce viza H1-B face referire la angajări temporare. 

Sursa citată afirmă că Musk a ajuns în Palo Alto, California, în 1995, pentru a urma cursurile Universităţii Stanford, dar a mai participat la studii. În loc de asta, arată Reuters, Musk a dezvoltat compania Zip2, pe care a vândut-o apoi în 1999 pentru 300 de milioane de dolari. 

Doi experţi în drept imigraţional citaţi de Washington Post spun, însă, că Elon Musk trebuia să fie înscris la facultate în regim "la zi" pentru a putea obţine o viză de muncă validă în perioada studenţiei. Într-un podcast din 2020, Musk recunoştea că "eram legal aici, dar trebuia să fiu student. Îmi era permis să lucrez ca să mă întreţin". Doi foşti colegi de-ai lui Musk au declarat că acesta şi-a primit viza de lucru în jurul anului 1997. 

Elon Musk este unul dintre susţinătorii candidatului republican la alegerile prezidenţiale din SUA, Donald Trump. Trump a portretizat în ultimii ani imigranţii drept "invadatori" şi "criminali", iar în perioada petrecută la Casa Albă, între 2017 şi 2021, a luat mai multă măsuri pentru a reduce imigraţia ilegală. Acum, Trump promite cele mai mari deportări din istoria SUA dacă va fi reales. 

Șeful NASA cere o investigație: Musk a ținut legătura cu Putin de la sfârșitul anului 2022

Șeful NASA, Bill Nelson, a cerut vineri o anchetă în legătură cu un raport al Wall Street Journal care afirmă că fondatorul SpaceX și aliatul lui Donald Trump, Elon Musk, și președintele rus Vladimir Putin au fost în „contact regulat” începând cu sfârșitul anului 2022.

Raportul, care menționează că fondatorul SpaceX a discutat despre „subiecte personale, afaceri și tensiuni geopolitice” cu liderul rus, ridică îngrijorări legate de securitatea națională, având în vedere că relațiile SpaceX cu NASA și cu armata americană ar fi putut să-i ofere lui Musk acces la informații sensibile ale guvernului și la informații de spionaj din SUA.

„Nu știu dacă această poveste este adevărată. Cred că ar trebui investigată”, a declarat Nelson pentru Burgess Everett de la Semafor. „Dacă povestea este adevărată și au existat mai multe conversații între Elon Musk și președintele Rusiei, atunci cred că ar fi îngrijorător, în special pentru NASA, pentru Departamentul Apărării și pentru unele agenții de informații.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
NoMy - smt4.5.3
pixel