Elon Musk a promis că va aduce "pe oricine vrea să călătorească în spațiu" pe Marte cu o singură condiție

FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Elon Musk a dezvăluit că intenționează să trimită cinci nave spațiale pe Marte cu "oricine vrea să călătorească în spațiu", explicând care este marea condiție pentru acest lucru.

Duminică, pe platforma sa de socializare X, proprietarul SpaceX a dezvăluit că intenționează să trimită cinci nave spațiale pe Marte în doi ani, cu "oricine vrea să călătorească în spațiu".

"Dacă toate acestea aterizează în siguranță, atunci misiunile cu echipaj sunt posibile în patru ani. Dacă întâmpinăm provocări, atunci misiunile cu echipaj vor fi amânate cu încă doi ani", a adăugat el.

Musk, un susținător vocal al lui Donald Trump, a susținut că speranțele omenirii de a ajunge pe planeta roșie vor fi blocate de o președinție democrată.

El a scris: "Deși am multe îngrijorări cu privire la un potențial regim Kamala, singurul meu obstacol absolut este ca birocrația care sufocă America până la moarte să fie în continuare crescută, garantat, sub administrația Partidului Democrat. Este singura mea condiție pentru a ajunge pe Marte".

La începutul acestei luni, Musk a spus: "Nu vom ajunge niciodată pe Marte dacă Kamala câștigă".

Donald Trump a repetat afirmațiile lui Musk, spunându-le alegătorilor că el este omul care va duce Statele Unite pe Marte.

"Voi vorbi cu Elon. Elon, pune în mișcare acele rachete", a spus el la un miting sâmbătă.

Musk a indicat birocrația guvernamentală ca fiind motivul cheie pentru blocarea programului spațial al Statelor Unite.

"Una dintre cele mai mari îngrijorări ale mele în acest moment este că programul Starship este sufocat de un munte de birocrație guvernamentală care crește în fiecare an", a scris el.

"Această birocrație sufocantă afectează toate proiectele mari din America, motiv pentru care, de exemplu, California a cheltuit ~ 7 miliarde de dolari și câțiva ani pe calea ferată de mare viteză, dar are doar o secțiune de beton de 400 de metri pentru a arăta asta", a completat Musk.

Totuși, Elon Musk a susținut că nu mai are mult până când va duce omenirea pe Marte în mai multe ocazii.

În 2011, el a spus că SpaceX va ateriza pe Marte "în 10 ani".

În 2020, el a spus că vor trece "aproximativ șase ani" până când oamenii vor ateriza pe Marte, susține LBC news.

Șansele CEO-ului Space X de a-și îndeplini obiectivele spațile pot crește exponențial, dacă Donald Trump va ajunge președinte

În iunie, o rachetă Starship a supraviețuit unei întoarceri hipersonice și incendiare din spațiu și a realizat o demonstrație de aterizare revoluționară în Oceanul Indian, completând cu succes o misiune de testare globală la a patra încercare.

Musk se bazează pe Starship pentru a-și atinge obiectivul de a produce o navă spațială de mare capacitate, multifuncțională, capabilă să transporte oameni și marfă pe Lună în acest deceniu și, în cele din urmă, pe Marte.

NASA a amânat la începutul acestui an misiunea Artemis 3 și prima aselenizare cu echipaj uman din ultimii 50 de ani, folosind Starship de la SpaceX, până în septembrie 2026. Aceasta fusese planificată anterior pentru sfârșitul anului 2025, a spus NASA.

Miliardarul japonez Yusaku Maezawa a anulat în iunie o misiune privată în jurul Lunii, pe care o plătise și care urma să folosească Starship de la SpaceX, invocând incertitudinile legate de dezvoltarea rachetei, conform Reuters. 

Șansele CEO-ului Space X de a-și îndeplini obiectivele spațile pot crește exponențial, dacă Donald Trump va ajunge președinte. Candidatul republican îl dorește pe Elon Musk în administrația sa. Trump l-a prezentat pe Musk ca pe o persoană care poate promova politici pentru a reduce costurile guvernamentale și birocrația, o idee pe care a adus-o în discuție împreună cu o „comisie pentru eficiența guvernului”.

„Elon este Elon,” a spus Trump. „E un mare tăietor de costuri. A fost întotdeauna foarte bun la asta, iar eu sunt bun la asta. Dar Elon, îți spun eu, va veni și va spune: ‘Asta trebuie să faci. Trebuie să faci asta.’ Este atât de implicat în asta, simte că există atât de multă risipă și surplus în această țară, și are dreptate.”

„Nu mai am răbdare. Există o mulțime de pierderi și reglementări inutile în guvern care trebuie eliminate,” a scris Musk pe Twitter, în contextul speculațiilor privind influența sa asupra politicilor economice ale lui Trump, conform The Guardian. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel