Elon Musk admite că rețeaua X (fosta Twitter) poate ajunge în colaps

FOTO: Freepik
FOTO: Freepik

Elon Musk, proprietarul aplicației cunoscute anterior sub numele de Twitter, a declarat că site-ul de socializare „poate eșua”, după ce o eroare a făcut ca mai multe fotografii postate înainte de decembrie 2014 să fie șterse automat.

Într-o postare pe rețeaua redenumită X, Musk a spus: „Adevărul trist este că nu există „rețele sociale” grozave în acest moment”.

El a adăugat: „S-ar putea să eșuăm, așa cum mulți au prezis, dar vom face tot posibilul să facem să existe cel puțin una (n.r. o rețea grozavă).”

În weekend, o eroare a platformei a făcut ca site-ul să elimine imaginile și linkurile postărilor făcute înainte de decembrie 2014. Postările afișau linkuri disfuncționale în loc de imaginile și videoclipurile care erau anterior acolo.

Mai mulți utilizatori au observat eroarea, expertul în tehnologie Tom Coates fiind printre cei care au subliniat-o. Coates s-a referit la eroare drept „vandalism epic al lui Musk” și a sugerat că ar putea fi un exercițiu de economisire a costurilor, rețeaua nemaifiind nevoită să stocheze acele fișiere media.

Celebrul selfie al lui Ellen DeGeneres la Gala Premiilor Oscar, din 2014, a fost de asemenea eliminat, dar ulterior restaurat. Fotografia a devenit cea mai retweetată fotografie de pe platformă, cu peste 2 milioane de distribuiri pe platformă. Tweetul viral al fostului președinte american Barack Obama după victoria sa în alegerile din 2012 a rămas neafectat.

Unii utilizatori au speculat că eroarea a fost cauzată de un efort de a economisi costurile pentru datele de stocare, în timp ce alții au atribuit-o modificărilor făcute pe platformă în 2016, când a adăugat „îmbogățirea adreselor URL”, concepută pentru a afișa previzualizări pentru site-urile web și atașamentele care depășesc limita de 140 de caractere a companiei, conform The Verge.

Defecțiunea a survenit după rapoartele de săptămâna trecută care sugerau că accesul către alte site-uri de socializare a fost încetinit de X, inclusiv către platformele Meta - Facebook, Threads și Instagram. Întârzierea de cinci secunde a apărut și pe link-uri către unele site-uri de știri precum New York Times și Reuters, publicații față de care Musk și-a mai arătat disprețul și în trecut.

La începutul acestui an, utilizatorii au observat că nu mai pot posta sau trimite mesaje și au văzut o notificare care spunea că au „depășit limita zilnică pentru trimiterea de tweet-uri”. Nici mesajele directe nu funcționau. Compania și-a cerut scuze pentru „necaz” într-o postare. De asemenea, erorile anterioare au lăsat utilizatorii în imposibilitatea de a se conecta sau de a-și vedea propriile postări.

Twitter a tăiat mii de locuri de muncă de la preluarea lui Musk, reducând considerabil forța de muncă din noiembrie, ceea ce stă de fapt la baza acestor erori.

În ciuda eforturilor agresive ale directorului executiv Tesla de a reduce costurile platformei de la preluarea sa, el s-a confruntat cu provocări pe partea de venituri. Luna trecută, el a raportat o scădere cu 50% a veniturilor din publicitate, împreună cu o încărcare mare a datoriilor. Platforma se confruntă cu plăți anuale de dobânzi care se ridică la 1,5 miliarde de dolari ca urmare a datoriilor pe care și le-a asumat, ca parte a tranzacției de 44 de miliarde de dolari din octombrie trecut.

Potrivit Wall Street Journal, compania de social media se confruntă, de asemenea, cu procese care pretind mai mult de 14 milioane de dolari  în facturi neplătite de când Musk a preluat conducerea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel