Elon Musk este pe cale să fie primul trilionar până în 2027, potrivit unui raport

FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Elon Musk este pe cale să devină primul trilionar din lume până în 2027, potrivit unui nou raport privind resursele economice globale.

Musk, în vârstă de 53 de ani, este în prezent cea mai bogată persoană din lume, cu o avere netă de 251 miliarde de dolari (191 miliarde de lire sterline), conform Indexului Miliardarilor realizat de Bloomberg.

Totuși, conform constatărilor Informa Connect Academy, averea sa a crescut într-un ritm mediu de 110% pe an.

Aceasta înseamnă că, dacă averea sa va continua să crească în același ritm, el ar putea atinge pragul de trilionar în următorii trei ani, conform acestor date.

Același raport - „Trillion Dollar Club 2024” - evaluează afacerea de mașini electrice a lui Musk, Tesla, la o valoare de piață de 669,3 miliarde de dolari (509,7 miliarde de lire sterline).

Rata sa de creștere este, de asemenea, extrem de ridicată - 173,3% pe an, conform Informa Connect Academy - ceea ce înseamnă că doar această afacere ar putea depăși 1 trilion de dolari (0,76 trilioane de lire sterline) până anul viitor.

Nu este surprinzător că primele două cele mai valoroase companii, conform raportului de creștere, sunt Microsoft (3,4 trilioane de dolari sau 2,6 trilioane de lire sterline) și Apple (3,3 trilioane de dolari sau 2,5 trilioane de lire sterline).

Cei doi giganți tehnologici au atins pragul de un trilion de dolari în 2019 și, respectiv, 2018.

Informa Connect Academy l-a estimat pe Gautam Adani, fondatorul unui conglomerat de afaceri din India, ca fiind al doilea cel mai apropiat de a deveni trilionar.

Cu o rată anuală de creștere de 123%, se estimează că Gautam Adani va atinge acest prag până în 2028.

Jensen Huang, directorul executiv al companiei de tehnologie Nvidia, și magnatul indonezian din energie și minerit Prajogo Pangestu sunt, de asemenea, prevăzuți să devină trilionari până în 2028, conform traiectoriilor lor actuale.

Controverse repetate

Alte afaceri ale lui Musk includ producătorul de nave spațiale SpaceX, firma de neurotehnologie Neuralink și The Boring Company – anterior o subsidiară a SpaceX, dar acum o companie independentă de construcții de tuneluri.

De când a cumpărat Twitter pentru aproximativ 44 de miliarde de dolari (33,5 miliarde de lire sterline) la sfârșitul anului 2022, redenumindu-l ulterior X, el a stârnit în mod repetat controverse, inclusiv cerând scuze pentru susținerea unei teorii conspiraționiste antisemite și spunându-le publicitarilor care au părăsit platforma să „se ducă dracului”.

Cel mai recent, o dispută cu Curtea Supremă din Brazilia a dus la interzicerea platformei X în această țară.

De asemenea, Elon Musk l-a intervievat pe fostul președinte Donald Trump în direct pe platformă, după ce și-a exprimat sprijinul pentru candidatura acestuia la realegere.

Săptămâna aceasta, Musk a postat pe contul său de X că un interviu realizat de Tucker Carlson cu podcasterul Darryl Cooper. Acesta descris clipul ca fiind unul „foarte interesant” și care „merită vizionat”.

În interviu, Cooper, o altă figură din media de dreapta, a făcut afirmații false despre Holocaust, susținând că naziștii nu aveau intenția de a ucide atât de mulți oameni și sugerând că, de fapt, nu aveau resursele necesare pentru a-i îngriji.

Casa Albă a condamnat interviul, descriind comentariile drept „dezgustătoare” și o „insultă sadică pentru toți americanii” și „pentru memoria celor peste șase milioane de evrei care au fost genocidali uciși de Adolf Hitler”.

Musk a șters ulterior postarea.

De asemenea, el l-a criticat prim-ministrul Sir Keir Starmer, în timpul revoltelor recente din Marea Britanie și acuzându-l că susține așa-numita „poliție pe două niveluri”.

Sir Keir a răspuns criticând „companiile de social media și pe cei care le conduc” pentru că „au instigat la dezordine violentă online”, conform Sky News. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel