Elon Musk neagă că i-ar fi dăruit lui Kadîrov un Cybertruck Tesla

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Elon Musk neagă că i-ar fi dăruit liderului cecen un camion Tesla.

 

Elon Musk a negat, luni, că i-ar fi dăruit liderului cecen Ramzan Kadîrov un Cybertruck. „Încă un exemplu despre cât de mult minte presa tradițională”, a spus el, potrivit Politico.

„Cine este atât de nebun încât să creadă că am donat un Cybertruck unui general rus?” a scris Musk pe platforma sa de socializare, X. 

Musk, invitat de Kadîrov în Rusia

Președintele Ceceniei, Ramzan Kadîrov, l-a invitat pe Elon Musk în Rusia, după ce a apărut într-un videoclip la volanul unui Tesla Cybertruck echipat cu o mitralieră. Kadîrov, care a fost sancționat de SUA pentru legături cu numeroase încălcări ale drepturilor omului, a declarat că s-a "îndrăgostit" de vehicul și că intenționează să îl doneze forțelor ruse implicate în invazia Ucrainei.

Liderul cecen a susținut că a primit mașina direct de la Musk, deși acest lucru nu a fost confirmat independent. „Nu degeaba numesc asta o fiară cibernetică. Sunt sigur că această fiară va aduce multe beneficii trupelor noastre”, a afirmat Kadîrov.

Invitându-l pe Elon Musk în Cecenia, Ramzan Kadîrov a declarat: „Nu cred că Ministerul rus de Externe ar avea obiecții față de o astfel de vizită. De asemenea, așteptăm cu nerăbdare noile tale inovații, care ne-ar putea sprijini în finalizarea operațiunii noastre militare speciale.” Oficialii ruși se referă frecvent la invazia în Ucraina ca la o „operațiune militară specială.”

„Îmi exprim profunda recunoștință față de Elon Musk! Este, fără îndoială, cel mai strălucit geniu al vremurilor noastre și un specialist remarcabil. Un om de mare valoare! Iar camionul cibernetic este cu adevărat o realizare impresionantă. Fără îndoială, una dintre cele mai bune mașini din lume! M-am îndrăgostit, pur și simplu, de acest vehicul”, a spus anterior Kadîrov.

Ramzan Kadîrov este liderul Republicii Cecenia, o regiune autonomă din cadrul Federației Ruse. Născut la 5 octombrie 1976, el este fiul fostului președinte cecen Ahmad Kadîrov, care a fost asasinat în 2004. Ramzan Kadîrov a preluat conducerea Ceceniei în 2007, după ce a deținut mai multe funcții guvernamentale, inclusiv cea de prim-ministru.

Kadîrov este cunoscut pentru loialitatea sa față de președintele rus Vladimir Putin și pentru politica sa autoritară în Cecenia. Sub conducerea sa, regiunea a fost marcată de o represiune severă a disidenței, acuzații de tortură, încălcări grave ale drepturilor omului și atacuri împotriva oponenților politici, jurnaliștilor și activiștilor. El a fost, de asemenea, acuzat de implicare în asasinate și răpiri.

Deși Kadîrov este o figură controversată la nivel internațional, unii îl consideră un factor de stabilitate în Cecenia, o regiune devastată de două războaie sângeroase cu Rusia în anii 1990 și începutul anilor 2000. Cu toate acestea, regimul său este adesea descris ca unul bazat pe frică și opresiune.

Ramzan Kadîrov se prezintă ca un apărător fervent al islamului și a promovat o versiune strictă a islamului în Cecenia. El a devenit, de asemenea, o figură proeminentă în Rusia, cunoscut pentru stilul său de viață extravagant și declarațiile sale publice provocatoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel