Elon Musk, nemulțumit de legea identității de gen LGBTQ din California, își mută sediul central în Texas: Este "ultima picătură"

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Elon Musk spune că își mută companiile din California din cauza legilor identității de gen promovate de LGBTQ.

Miliardarul a postat marți pe X (fosta Twitter) că intenționează să mute SpaceX din Hawthorne, California, la Starbase, Texas, iar compania X din San Francisco la Austin.

Noua lege, semnată luni de guvernatorul Californiei, Gavin Newsom, interzice districtelor școlare să informeze părinții cu privire la schimbarea identității de gen a copilului.

"Aceasta este ultima picătură", a scris Elon Musk.

"I-am spus clar guvernatorului Newsom în urmă cu aproximativ un an că legile de această natură vor forța familiile și companiile să părăsească California pentru a-și proteja copiii", susține Musk.

Musk a fost criticat pentru unele dintre declarațiile sale pe X referitoare la problemele de identitate de gen

Unul dintre copiii lui Musk a solicitat unui tribunal din California în 2022 să îi recunoască noul nume și noul gen, afirmând că nu mai dorește să fie legată de tatăl său celebru și bogat "în niciun fel, sub nicio formă". Musk a fost criticat pentru unele dintre declarațiile sale pe X referitoare la problemele de identitate de gen, susține CNN.

Tesla, unde Elon Musk este director executiv, și-a mutat sediul corporativ din Palo Alto, California, în Austin în 2021.

Musk a declarat, de asemenea, că și-a mutat reședința din California în Texas, unde nu există impozit pe venitul personal de stat.

Luni, a fost raportat de Bloomberg că a făcut donații unui grup politic care lucrează pentru alegerea lui Donald Trump ca președinte al SUA.

Potrivit Wall Street Journal, această cifră ar urma să fie de aproximativ 45 de milioane de dolari pe lună, conform Sky News.

CITEȘTE ȘI: Elon Musk plănuiește să dea 45 de milioane de dolari pe lună pentru susținerea lui Donald Trump

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel