Elon Musk NU va fi lăsat să cumpere Twitter. "Pastila otrăvită" pusă la cale de conducerea companiei

Sursa: Pexels
Sursa: Pexels

Elon Musk nu reuşeşte să cumpere Twitter. Compania a activat o măsură numită "pastila otrăvitoare", pentru a-l împiedica pe miliardar să cumpere toate acţiunile. 

Astfel, timp de un an va fi în vigoare un "Rights Plan", după ce compania a primit "o ofertă nesolicitată" de la cel mai bogat om din lume. 

Astfel, acţionarii Twitter ar putea să cumpere acţiuni suplimentare în cadrul companiei la preţ redus, dacă Elon Musk va ajunge să deţină mai mult de 15% din companie. 

"Planul nostru este ca toţi acţionarii să înţeleagă valoarea completă a investiţiilor lor în Twitter", a anunţat comitetul de conducere al Twitter, conform The Independent. 

"Planul nostru va împiedica orice entitate, orice persoană sau grup să deţină controlul asupra Twitter prin acumularea de acţiuni pe piaţă, fără să plătească acţionarilor o sumă potrivită sau fără să informeze Comitetul de Conducere în timp util, pentru a lua măsuri în beneficiul celorlalţi acţionari", mai transmite Twitter, conform sursei citate. 

Elon Musk și-a apărat oferta de cumpărare a Twitter joi, spunând, în timpul unui interviu, la o conferință TED, că vede achiziția ca fiind nimic mai puțin decât un punct de cotitură pentru civilizație.

Musk a spus că acordul propus nu este despre economia afacerii Twitter (TWTR), ci despre asigurarea faptului că Twitter rămâne o platformă de încredere pentru democrație – descriindu-și viziunea în termeni caracteristici.

„Aceasta nu este o modalitate de a face bani”, i-a spus Musk șefului TED, Chris Anderson, potrivit CNN. „Simțul meu intuitiv puternic este că a avea o platformă publică, care este maximă de încredere și care să fie incluzivă, este extrem de importantă pentru viitorul civilizației.”

Elon Musk ar vrea să publice codul platformei, în cazul în care va reuși să o achiziționeze

CEO-ul Tesla și SpaceX a criticat ceea ce el a considerat o lipsă de libertate de exprimare pe Twitter și a spus că platforma ar trebui să-și publice algoritmul pentru a crește transparența în deciziile companiei de moderare a conținutului. Aceasta ar reflecta o schimbare majoră în modul în care funcționează Twitter.

„Codul ar trebui să fie pe Github, astfel încât oamenii să poată cerceta prin el și să spună: „Văd o problemă aici”, „Nu sunt de acord cu asta”, ei pot evidenția probleme, sugera modificări”, a spus Musk.

CITEŞTE MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel