Elon Musk promite să doneze 1 milion de dolari pe zi la câțiva norocoși care semnează petiția America PAC

Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres

Elon Musk a promis să ofere 1 milion de dolari pe zi până la alegerile din SUA câtorva norocoși care semnează petiția sa online.

Șeful Tesla susține America PAC, un grup politic pe care l-a înființat pentru a sprijini candidatura lui Donald Trump la Casa Albă.

Acesta a postat pe X: "În fiecare zi, de acum până pe 5 noiembrie, @America PAC va oferi 1 milion de dolari cuiva din statele cheie care a semnat petiția noastră pentru a susține libertatea de exprimare și dreptul de a purta arme!

Vrem să ne asigurăm că toată lumea din statele cheie află despre asta și presupum că asta va garanta că vor afla."

Primul milion de dolari a fost deja câștigat

Primul milion de dolari a fost deja acordat unui bărbat pe nume John Dreher în timpul unui eveniment de campanie în Pennsylvania, sâmbătă.

Dreher și-a ridicat brațele de bucurie în timp ce ieșea din public pentru a colecta premiul, spunându-i lui Musk că era "extaziat" să primească cecul uriaș.

"Între noi fie vorba, John nu avea nicio idee. Așadar, oricum, cu plăcere," a spus miliardarul.

Evenimentul lui Musk de la Harrisburg a fost al treilea din Pennsylvania în aceeași săptămână.

El le-a spus audienței că, dacă Kamala Harris câștigă în puțin peste două săptămâni, vor fi "ultimele alegeri", sugerând că SUA vor înceta să existe ca o democrație.

Încercările de asasinat împotriva lui Donald Trump arată că acesta reprezintă un pericol pentru sistem, susține Musk

Musk a mai spus că încercările de asasinat împotriva lui Donald Trump arată că acesta reprezintă un pericol pentru sistem în modul în care rivalul său nu o face – și a susținut că de aceea nimeni nu a încercat să o omoare pe ea.

"Asasinarea unei marionete nu are sens," le-a spus el celor prezenți, repetând o idee pe care a mai exprimat-o anterior pe rețelele sociale.

Participanții la mitingul din Pennsylvania au fost nevoiți să semneze petiția care permite America PAC să obțină detaliile lor de contact, având în vedere că Musk vrea să îi determine să voteze pe 5 noiembrie.

Petiția stipulează: "Primul și Al Doilea Amendament garantează libertatea de exprimare și dreptul de a deține arme. Prin semnarea de mai jos, îmi exprim sprijinul pentru Primul și Al Doilea Amendament."

Eforturile pentru campania lui Trump sunt uriașe. Musk, cel mai bogat om din lume, a donat aproape 75 de milioane de dolari unui super PAC-ul pro-Trump pe care l-a ajutat să se formeze în această vară – o sumă uriașă menită să sprijine mobilizarea alegătorilor în statele-cheie. Miriam Adelson, o susținătoare a lui Trump și moștenitoare a unei averi din industria cazinourilor, a contribuit și mai mult, investind 95 de milioane de dolari într-un alt grup extern care îi sprijină pe republican, conform documentelor depuse la Comisia Electorală Federală pentru cele trei luni încheiate pe 30 septembrie.

În total, doar trei miliardari – Musk, Adelson și magnatul din industria ambalajelor din Midwest, Richard Uihlein – au donat aproximativ 220 de milioane de dolari în această perioadă de trei luni către grupuri care sprijină candidatura lui Donald Trump.

Donațiile lor colosale subliniază rolul esențial pe care un număr restrâns de mega-donatori miliardari îl joacă în eforturile lui Trump de a o depăși pe rivala sa democrată, vicepreședintele Kamala Harris, pe măsură ce cursa lor electorală s-a intensificat.

Sondajele de opinie arată că alegerile din SUA sunt extrem de strânse, iar rezultatul va fi probabil decis de cine câștigă în câteva state unde situația este incertă, conform Sky News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
NoMy - smt4.5.3
pixel