Elon Musk renunță să dea în judecată OpenAI

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Elon Musk și-a retras acțiunea în justiție contra OpenAI și a șefului acesteia, Sam Altman, pe care i-a dat în judecată deoarece i-ar fi încălcat misiunea sa non-profit, potrivit AFP.

În acest sens, unul dintre avocații lui Musk, Morgan Chu, a depus un document, consultat de AFP, la un tribunal din San Francisco, atașat la Curtea Superioară din California, SUA.

OpenAI, startup-ul care a lansat ChatGPT, a reacționat după ce a fost dat în judecată de Elon Musk. Compania de inteligență artificială pe care Musk a co-fondat-o respinge acuzațiile, într-o postare pe site-ul său, și arată faptul că miliardarul nu a avut o contribuție semnificativă în dezvoltarea și succesul acesteia.

”A spus că ar trebui să anunțăm un angajament inițial de finanțare de 1 miliard dolari pentru OpenAI. În total, organizația non-profit a strâns mai puțin de 45 de milioane de dolari de la Elon și mai mult de 90 de milioane de dolari de la alți investitori”, reacționează acum OpenAI pe site-ul său..

Amintim că OpenAI a fost lansată în anul 2015 de Sam Altman, alături de Elon Musk și alți antreprenori. În anul 2018, Musk a părăsit compania deoarece nu s-a înțeles cu asociații privind planurile de dezvoltare, însă Altman a rămas la conducerea startup-ului, având funcția de CEO.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel