Urmărește emisiunea live


Elon Musk s-a răzgândit, iar Tesla va avea de suferit

Mașină electrică / FOTO: Freepik
Mașină electrică / FOTO: Freepik

Cum era de așteptat, milidarul american a anunțat noile sale planuri pe platforma X.

Ce a scris omul de afaceri? Că Tesla nu va lansa anul acesta un model Y revizuit, reîmprospătat, cum s-a exprimat el. ”Nu va exista așa ceva în cursul acestui an”, a subliniat Musk în postarea lui, grăbindu-se, totodată, să precizeze că Tesla îmbunătățește permanent autovehiculele construite, ”astfel că până și o mașină mai nouă de șase luni va fi puțin mai bună”. 

După cum amintește Reuters, Tesla a întârziat să-și reîmprospăteze modelele vechi, deoarece ratele mari ale dobânzilor au diminuat apetitul consumatorilor pentru achiziții importante, în timp ce rivalii din China, cea mai mare piață auto din lume, lansează modele mai ieftine.

Păcat, totuși!

Analiștii cred însă că o nouă versiunii a Modelului Y ar fi putut revigora vânzările Tesla, cu efect pozitiv a poziției companiei pe piața auto. 

Mai ales că, livrările globale de vehicule ale producătorului de automobile au scăzut în primul trimestru, pentru prima dată în aproape patru ani. În 2023, Reuters a anunțat că Tesla pregătea o revizuire a producției Model Y cu scopul lansării ei în 2024.

Între timp, Fondul Suveran al Norvegiei, care gestionează active în valoare de 1,7 trilioane de dolari, a anunțat că nu este de acord cu planul de remunerare cu 56 miliarde de dolari a lui  Elon Musk. Fondul este al optulea cel mai mare acționar al Tesla.

Cam exagerată!

Poziția Fondului este, de altfel, pe deplin justificată, având în vedere că prima, aprobată în 2018, a fost respinsă, la începutul acestui an, de un judecător din Delaware. Explicându-și hotărârea, acesta a declarat că suma destinată lui Musk, catalogată drept ”exagerată” este nedreaptă față de acționari. 

Venind, oarecum, în completare, Fondul norvegian a precizat că, pentru Tesla, situația s-a schimbat din 2018, iar ceea ce era valabil atunci nu se mai justifică astăzi. Oricum, Fondul s-a declarat deschis dialogului pentru a găsi o soluție la această chestiune, dar și pentru a rezolva alte probleme. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel